Compresoarele de aer si modul lor de functionare

Publicat in Oferte & Promotii 21 Aprilie 2020 1013 ori
Google+ WhatsApp
Compresoarele de aer si modul lor de functionare
Compresoarele de aer si modul lor de functionare

Ati incercat vreodata sa umflati o saltea gonflabila cu gura? Probabil inca o umflati, cu siguranta o pompa aici v-ar fi de ajutor. Aceeasi situatie o putem regasi si in cadrul compresoarelor pentru aer comprimat. Acestea se aleg pe baza „dimensiunii” si „rapiditatii” cu care trebuie umflata „salteaua”.

Astfel, compresoarele de aer pot fi utilizate pentru o mare varietate de sarcini. Acestea pot furniza aer pentru umplerea obiectelor precum anvelopele sau jucariile gonflabile, dupa cum am mentionat anterior, sau pot furniza energie pentru sculele pneumatice.

Deci, cum functioneaza un compresor de aer? Pentru cele care folosesc pistoane, aceasta implica doua aspecte: cresterea presiunii si reducerea volumului de aer. Majoritatea compresoarelor utilizeaza tehnologia cu piston alternativ.

Un compresor de aer foloseste de obicei:

  • Un motor electric sau pe gaz. Aceasta genereaza energie astfel incat celelalte componente ale dispozitivului sa poata functiona. Exista compresoare de aer care isi iau puterea de la un motor cu gaz sau unul electric. Acesta din urma poate necesita curent electric, iar in cazul utilizarii unor compresoare portabile, exista baterii care sa furnizeze “electricitate” pentru motorul acestora.
  • O intrare si o supapa de descarcare pentru a trage si elibera aer
  • O pompa pentru a comprima aerul. Putem spune despre aceasta ca este inima compresorului sau ne putem gandi la ea ca fiind chiar compresorul in sine. Folosindu-se de puterea motorului sau, pompa atrage aerul si il comprima.
  • Unrezervor de aer comprimat pentru depozitare. Acesta reprezinta spatiul de stocare al aerului comprimat. Astfel, aerul ramane in rezervor pana cand este utilizat mai departe.

Compresorul atrage aer si creeaza un vid pentru a-si reduce volumul. Aerul este impins in rezervorul de depozitare. Odata ce rezervorul de depozitare atinge presiunea maxima a aerului, compresorul se opreste.  Compresorul se va aprinde cand presiunea scade sub un anumit numar.

Cum se deplaseaza aerul? Deplasarea aerului se afla la baza functionarii fiecarui compresor de aer. Pentru a comprima aerul, mecanismele interne din compresor se deplaseaza cu scopul de a impinge aerul prin camera. Exista doua tipuri principale de deplasare a aerului:

  • Deplasare pozitiva: Majoritatea compresoarelor de aer utilizeaza aceasta metoda, in care aerul este tras intr-o camera. Aici, este redus volumul camerei pentru a comprima aerul. Mai departe, este mutat intr-un rezervor de depozitare si salvat pentru utilizare ulterioara.
  • Deplasare dinamica: Numita si deplasare nonpozitiva, aceasta metoda foloseste lame rotative pentru a aduce aer in camera. Energia creata din miscarea lamelor creste presiunea aerului. Deplasarea dinamica functioneaza rapid si genereaza volume mari de aer comprimat.

Vrei sa aflii mai multe? Intra pe www.bartrom.ro pentru si mai multe informatii legate de compresoarele de aer si modul lor de functionare. Bartrom iti pune la dispozitie compresoare de nivel industrial care pot indeplini orice sarcina!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.