Ti se face pielea ca de gaina! ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI, de la Mănăstirea Nicula. O FEMEIE S-A VINDECAT DE CANCER, după ce s-a rugat în lăcaşul din Cluj

Publicat in National 17 August 2014 1012 ori
Google+ WhatsApp
Ti se face pielea ca de gaina! ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI, de la Mănăstirea Nicula. O FEMEIE S-A VINDECAT DE CANCER, după ce s-a rugat în lăcaşul din Cluj
Ti se face pielea ca de gaina! ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI, de la Mănăstirea Nicula. O FEMEIE S-A VINDECAT DE CANCER, după ce s-a rugat în lăcaşul din Cluj

Mii de oameni din țară și de peste hotare vin de Sfânta Maria la Mănăstirea Nicula (județul Cluj) pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul. Credincioşi din toate colţurile ţării au venit, ieri, cu mic cu mare, la Mănăstirea Nicula, unde an de an, de Sfânta Maria, are loc cel mai mare pelerinaj din Ardeal, unde oamenii merg cu speranţa că îşi vor rezolva unele probleme.

 

De-a lungul timpului, câteva întâmplări uimitoare s-au petrecut la Mănăstirea Nicula. O cercetătoare a arhivelor Bisericii Ortodoxe Române a aflat de la arhimandritul Andrei Coroianu, starețul mănăstirii, o serie de episoade tulburătoare, relatate în "Lumea misterelor", potrivit cultural.bzi.ro."Printre minunile despre care am aflat de la starețul mănăstirii se numără cea a unei fetițe din Cluj. Copila avea la încheietura mâinii o umflătura, care n-a dispărut nici după numeroase intervenții chirurgicale. În 1993, împreună cu părinții, a mers la Mănăstirea Nicula și a atins icoana făcătoare de minuni cu mâna bolnavă. Starețul, care a văzut miracolul, povestește cum, dintr-odată, umflătura a dispărut și fata s-a vindecat.Doi ani mai târziu, în 1995, o femeie din Brașov a venit la sfântul lăcaș, înainte de Paște, deoarece suferea de cancer în fază avansată, iar medicii îi spuseseră că mai are de trăit doar câteva luni. Disperată, femeia s-a rugat, participînd la toate sfintele slujbe ale mănăstirii și, în vara aceluiași an, a venit la stareț să-i spună că s-a vindecat. De atunci, ea vine în fiecare an să îi mulțumească Maicii Domnului, care a făcut această minune.Ajuns la sfânta mânăstire, în vara anului 1996, după cum povestesc martorii oculari, un bărbat posedat de diavol, căruia i s-au făcut slujbe timp de cîteva săptămîni, a fost vindecat. Au existat momente în care se chinuia îngrozitor, dar, în clipa vindecării, sute de pelerini, împreună cu preoții, se rugau pentru el. Omul vine și acum la mănăstire, pentru a se împărtăși, este liniștit și duce o viață normală.Tot aici și-a găsit alinarea suferințelor un bărbat paralizat, în iulie 1997. Când a realizat că își poate mișca picioarele, el a plâns de bucurie, sărutând neîncetat icoana făcătoare de minuni. «Chiar eu l-am văzut cum a intrat în biserică, în căruciorul cu rotile, și cum s-a întors pe picioarele lui, ca și cum nu ar fi fost niciodată țintuit în acel scaun. Minunile pe care le înfăptuia Preacurata făceau ca mii de suflete să primească mângâiere și vindecare de la ea», spune starețul Andrei Coroianu".

 

Scurt istoric al ICOANEI FĂCĂTOARE DE MINUNI

 

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria a fost pictată în 1681 de preotul ortodox Luca din Iclod. Potrivit unui proces-verbal, scris de câțiva militari austrieci din acea perioadă, icoana Maicii Domnului a lăcrimat în mod continuu, între 15 februarie și 12 martie 1699, iar Mănăstirea Nicula a devenit, ulterior, loc de pelerinaj. Icoana este apreciată și în lumea romano-catolică.

 

I-au mulţumit Fecioarei că au intrat la facultate

 

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului adună de fiecare dată mii şi mii de pelerini, care vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula. Sunt credincioşi care fac acest drum în fiecare an, unii dintre ei venind chiar pe jos de la zeci de kilometri.

 

Printre aceştia s-au strecurat ieri şi şi mai mulţi absolvenţi de liceu din Zalău, veniţi să-i mulţumească Sfintei că au intrat la facultate.

 

Cărau agale rucsacuri grele în spinare şi aveau de gând să înnopteze la lăcaşul de cult pentru a participa la slujba de azi. Liana, Marius, Mihai şi Răzvan au ajuns primii şi au căutat în viteză locuri de pus cortul.

 

“Suntem foşti colegi care am intrat la facultăţi - unii la Politehnică, alţii la Universitatea Babeş- Bolyai - şi am venit să ne exprimăm recunoştinţa pentru că am reuşit la facultate”, ne-a declarat în fugă Marius. Numeroşi pelerini înconjoară biserica veche din lemn pe coate şi citesc rugăciuni, iar alţii aprind lumânări. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.