Tribul care a uimit lumea cu coafuri spectaculoase. Femeile sunt tulburator de frumoase

Publicat in International 19 Aprilie 2014 8267 ori
Google+ WhatsApp
Tribul care a uimit lumea cu coafuri spectaculoase. Femeile sunt tulburator de frumoase
Tribul care a uimit lumea cu coafuri spectaculoase. Femeile sunt tulburator de frumoase

Femeile din tribul Himba, din nord-vestul Namibiei, au o tehnică specială prin care își fac niște coafuri spectaculoase, folosind păr de capră, unt și noroi, relatează Daily Maiil.

 

 

 

Tribul de păstori Himba locuiește în apropie de granița dintre Namibia și Angola, iar societatea lor e bazată pe drepturi egale între bărbați și femei. Iar stilul lor de viață uimește în special prin coafurile elaborate și, destul de ciudate, în special pentru occidentali.

 

Podoaba capilară a femeilor diferă în funcție de statutul lor social, dacă sunt sau nu măritate, precum și de vârsta pe care o au.

 

 
 

"Pentru a-și crea dreadlocks-urile, femeile Himba folosesc diferite ingrediente, de la păr și paie, și până la extensii de păr indian, pe care le cumpără de la oraș. O fată nemăritată poartă de obicei două cozi împletite, sub o formă decisă de clanul din care provine tatăl ei. Puține dintre ele au o singură coadă, ceea ce semnifică de obicei că au un frate geamăn. Iar dacă o fată poartă șuvițe pe față, atunci înseamnă că a ajuns la pubertate și că trebuie să-și acopere chipul de bărbați. Iar femeile care sunt măritate de un an sau au născut, atunci poartă un acoperământ din piei de animale", explică fotograful Eric Laffourgue.

 

În fiecare dimineață, femeile din trib dorm pe "perne" din lemn pentru a nu-și strica coafura, iar dimineața petrec câteva ore pentru a se înfrumuseța.

 

"Se acoperă complet cu o mixtură de grăsime și un pigment de culoare roșie, obținut din pământ, care le protejează pielea de soare și insecte", mai spune fotograful.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.