La câte zile e NORMAL să faci DRAGOSTE, în funcție de VÂRSTĂ

Publicat in Local 24 Noiembrie 2016 1373 ori
Google+ WhatsApp
La câte zile e NORMAL să faci DRAGOSTE, în funcție de VÂRSTĂ
La câte zile e NORMAL să faci DRAGOSTE, în funcție de VÂRSTĂ

Numărul raporturilor sexuale e variabil, de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, alimentație, odihnă, stres, boală, atractivitatea partenerului și factori culturali.

 

 

Ținând cont de toate acestea, reputatul ginecolog și sexolog Vasile Nițescu a realizat un tabel care arată ritmul activității sexuale normale, mediocre și în exces (pe care îl puteți consulta în imaginea alăturată). Așa cum e normal, frecvența maximă aparține perioadei de vârstă dintre 18-35 de ani, pentru ca apoi, aceasta să se reducă treptat.

Între 35 și 46 de ani libidoul începe să scadă treptat, persoanele înregistrând o poftă sexuală din ce în ce mai redusă până în jurul vârstei de 60 de ani, după care potența sexuală scade evident, în special la femeie.

La bărbat, actul sexual se poate repeta la un interval variabil de timp, fiind direct legat de potențialul său biologic, precum și de calitățile partenerei. Medicii sunt de părere că libidoul și activitatea sexuală a persoanelor necăsătorite sunt mai crescute comparativ cu activitatea persoanelor căsătorite.

Vasile Nițescu e de părere că frecvența raporturilor sexuale în special la bărbat e un indiciu fundamental al stării de sănătate a individului și o indicație sigură a procesului de îmbătrânire. Din tabelul realizat de sexolog orice persoană poate trage concluzia dacă are sau nu o viață sexuală normală.

Dacă nu va mira pe nimeni că se poate considera ca exagerată un nivel de 3-4 raporturi/zi la tineri, cu siguranță  mulți se vor minuna să afle că la 79 de ani e normal să faci amor măcar o dată la 10 zile !

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.