Protecţia Consumatorilor: Mezelurile conțin prea multă sare. Copiii care le consumă, predispuși la boli cardiovasculare

Publicat in Local 02 Iunie 2016 734 ori
Google+ WhatsApp
Protecţia Consumatorilor: Mezelurile conțin prea multă sare. Copiii care le consumă, predispuși la boli cardiovasculare
Protecţia Consumatorilor: Mezelurile conțin prea multă sare. Copiii care le consumă, predispuși la boli cardiovasculare

Mezelurile conţin prea multă sare, atrage atenţia Asociația pentru Protecţia Consumatorilor. Potrivit unui studiu făcut de această organizaţie în 100 de grame de salam tăiat felii ar fi până la 6 grame de sare. Şi asta în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că doza recomandată pentru un copil nu trebuie să depăşească 3-4 grame. Pe termen lung, consumul de produse procesate cu sare în exces duce la boli cardiovasculare şi diabet, spun medicii.

 

Un test făcut de Asociația pentru Protecţia Consumatorilor pe baza etichetei mezelurilor vândute în magazine arată câtă sare mănâncă zilnic un copil. Experţii au analizat un sandvici preparat în doar 5 minute cu salam tăiat felii.

Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România: „Înseamnă 3 grame de sare şi dacă mai adăugăm şi sarea din pâine, maioneză, avem şi ceva caşcaval un produs foarte sărat. Putem ajunge la 4 grame de sare, un copil poate asimila din aceste 2 sandviciuri 4 grame de sare”.

Şi asta în condiţiile s-a folosit doar jumătate din conţinutul unui pachet de 100 de grame de salam feliat. În această cantitate regăsim până la 6 grame de sare.

Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România: „O linguriţă, aici avem 5-6 grame de sare, suficientă pentru a crea probleme de sănătate”.

În multe cazuri, meniul copiilor conţine în mare parte doar produse procesate precum mezelurile.

Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: „Dându-le copiilor astfel de produse nu facem decât să îi predispunem la o serie de boli cardiovasculare nu ca adulţi, ci mai devreme în adolescenţă, la hipertensiune ca tânăr, până la tulburări metabolice, apariţia diabetului, gutei”.

În studiul făcut de Asociația pentru Protecţia Consumatorilor au fost analizate 51 de sortimente de salam. Sarea în exces nu este singurul element care dăunează sănătăţii atunci când e consumat în exces. Mezelurile conţin peste 26 de aditivi alimentari.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.