Dacă ai ACEASTĂ bancnotă în casă, nu o cheltui. Ar putea valora mai mult în viitor

Publicat in Local 11 Mai 2016 710 ori
Google+ WhatsApp
Dacă ai ACEASTĂ bancnotă în casă, nu o cheltui. Ar putea valora mai mult în viitor
Dacă ai ACEASTĂ bancnotă în casă, nu o cheltui. Ar putea valora mai mult în viitor

Decizia surprinzătoare a Băncii Centrale Europene (BCE) de a opri tipărirea bancnotei de 500 de euro, dar cu menţinerea ei ca instrument legal de plată, ar putea face ca preţul acesteia pe piaţa neagră să crească, scrie The Wall Street Journal, citat de zf.ro.

 

BCE a anunţat săptămâna trecută că va renunţa la tipărirea bancnotei de 500 de euro, despre care spune că face mai uşoară viaţa infractorilor.

Însă, exact cum se întâmplă în cazul starurilor pop şi pic­torilor, valoarea bancnotelor ar putea creşte după „moarte“.

Unora dintre strategii BCE nu le-a plăcut ideea de a renunţa complet la bancnotă, aşa că deşi nu vor mai fi tipărite noi bancnote de 500 de euro, cele existente vor putea fi utilizate în continuare.

Decizia de a stopa tipărirea bancnotei de 500 de euro ar putea avea drept efect creşterea valorii acesteia în raport cu alte denominări în euro. Se pare că acest lucru se întâmpla deja înainte de anunţarea deciziei.

În 2015, Europolul avertiza că a fost informat că bancnotele de 500 de euro se tranzacţionează la o valoare mai mare decât cea nominală în lumea infractorilor, „atât de important este rolul acestora în transportul cash-ului pentru operaţiuni de spălare de bani“.

Iar acest fenomen nu este unic. Bancnota de 100 de dolari este tranzacţionată la o valoare semnificativ mai mare în multe pieţe emergente, incluzând Argentina, Etiopia, Indonezia şi India, potrivit lui Peter Sands, fostul CEO al Standard Chartered, care a lansat discuţia privitoare la bancnotele cu valoare mare la începutul acestui an.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.