CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL TĂU dacă iei pilule contraceptiv

Publicat in Local 15 Aprilie 2016 756 ori
Google+ WhatsApp
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL TĂU dacă iei pilule contraceptiv
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL TĂU dacă iei pilule contraceptiv

Pilulele contraceptive au transformat radical viaţa femeilor. Pe lângă protecţia faţă de o sarcină nedorită, anumite tipuri de anticoncepţionale sunt recomandate de medici şi pentru efectul anti-androgenic pe care îl au. Recent, cercetătorii au descoperit că acestea au şi un alt efect nebănuit.

 

Pastilele contraceptive care blochează receptorii androgenici duc în timp la modificări evidente, structurale, în creierul femeilor care le folosesc, potrivit descopera.ro.


Un studiu a demonstrat că femeile care folosesc aceste contraceptive orale au mai multă materie cenuşie în anumite regiuni cerebrale, comparativ cu femeile care nu folsesc aceste pastile.


Modificările în structura cerebrală au loc în zonele responsabile cu memoria vizuală. Cercetătorii au atras concluzia că femeile care iau acest tip de pastile au o memorie mai bună datorită cantităţii mai mari de materie cenuşie din hippocamp, regiune responsabilă de învăţare şi memorie.
Nu se ştie însă ce compus din pastile provoacă aceste modificări structurale în creier, dar efectul este mai evident pe măsură ce pastilele sunt folosite mai mult timp.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.