Cum poți să scapi de venele vizibile de pe picioare

Publicat in Local 20 Martie 2015 22476 ori
Google+ WhatsApp
Cum poți să scapi de venele vizibile de pe picioare
Cum poți să scapi de venele vizibile de pe picioare

Capilarele sparte de pe picioare se mai numesc telangiectazii și afectează peste 50% dintre femei. Află de ce apar și cum poți scăpa de ele.

 

Venele subțiri și vizibile de pe picioare sunt o problemă foarte comună în rândul femeilor, iar dacă mama ta le are, sunt șanse mari să le faci tu și tu. Nu doar factorii genetici duc, însă, la apariția acestor dilatații ale vaselor mici de sânge, deoarece stilul de viață are un cuvânt important de spus. Fumatul sau obezitatea, de exemplu, restricționează circulația în picioare și poate duce la umflarea vaselor și spargerea lor, potrivit womenshealthmag.com. La fel de responsabile sunt și anticoncepționalele, deoarece îți afectează hormonii, iar acest lucru duce la slăbirea pereților vaselor de sânge și formarea acestor vene sau chiar a varicelor.

Ce poți face dacă ai vene vizibile pe picioare

Capilarele sparte de pe picioare nu sunt tocmai estetice, însă dacă le-ai moștenit, nu prea ai ce să faci ca să scapi de ele. În alte cazuri, însă, poți preveni apariția lor prin exerciții fizice. Aleargă, plimbă-te sau fă gimnastică, pentru a pune sângele în mișcare.

Cea mai eficientă metodă de a scăpa de venele vizibile de pe picioare este scleroterapia, care constă în injectarea unei soluții pe bază de sare, acizi grași și glicerină în capilarele sparte. Astfel, venele se dilată și deblochează sângele acumulat în anumite zone de pe picioare. Intervenția durează câteva minute și nu este dureroasă, însă poți simți o ușoară senzație de arsură. Numărul de ședințe de scleroterapie de care ai nevoie variază în funcție de cât de gravă este problema, iar prețul unei singure vizite la specialist pornește de la 300 de lei. Specialiștii susțin, însă, că această procedură nu are efecte secundare, iar capilarele sparte dispar după tratament.
Dacă preferi un tratament natural, poți încerca suplimentele pe bază de semințe de castan sălbatic, care ajută la calmarea capilarelor sparte și la estomparea lor. Poți încerca să le ascunzi și cu ajutorul corectorului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.