Bogdan Toader, vicepreşedinte CJ: Cred am destulă experienţă pentru a ocupa această funcţie

Publicat in Interviul saptamanii 04 August 2014 Actualizat: 04 August 2014 2380 ori
Google+ WhatsApp
Bogdan Toader, vicepreşedinte CJ: Cred am destulă experienţă pentru a ocupa această funcţie
Bogdan Toader, vicepreşedinte CJ: Cred am destulă experienţă pentru a ocupa această funcţie

Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, social-democratul Bogdan Toader, vorbeşte, într-un interviu acordat PH-online, despre provocările noi sale funcţii, despre perioada dificilă din mediul politic care afectează şi administraţia, dar şi despre obiectivele pe care le are.

 


Ce vă recomandă pentru postul de vicepreşdinte al CJ Prahova?

 

Bogdan Toader: Depinde din ce punct de vedere privim lucrurile. Eu cred că mă recomandă faptul că desfăşor activitate politică şi administrativă de şase ani. Nu ştiu dacă este un timp scurt sau un timp îndelungat, însă...

 

Din punctul dvsde vedere este suficient de îndelungat?

 

B. T.: Da, cred am destulă experienţă în acest moment pentru a ocupa o astfel de funcţie. Timpul va dovedi dacă mă voi descurca aşa cum trebuie, dacă voi avea parte de multe critici sau dacă nu voi face faţă. Momentan, cred că sunt destul de pregătit.

 

Simt totuşi puţină reţinere în vocea dvs?

 

B. T.: Nu este vorba despre reţinere, ci despre faptul că suntem într-o perioadă dificilă, în care alianţele sunt destul de şubrede, iar administraţia depinde foarte mult de politic în ziua de azi. Dacă înainte oamenii rămâneau în administraţie în funcţie de competenţele lor, acum totul este dictat de politic, iar politicul se schimbă destul de rapid în ziua de azi.

 

Dacă tot aţi amintit de acest aspect, care este părerea dvs vizavi de faptul că administraţia depinde atât de mult de politic?

 

B. T.: În principiu, este corect, dar depinde ce procentaj este dictat de politic. În România, toate proiectele depind de votul politic.

 

Ce planuri aveţi pentru următorii doi ani?

 

B. T.: Momentan, trebuie să văd ce proiecte sunt în derulare în consiliu.

 

Ştiţi deja, pentru că sunteţi consilier judeţean...

 

B. T.: Ştiu. Momentan, proiectele pe fonduri europene au nevoie de o atenţie deosebită. Ele trebuie finalizate, pentru că altfel riscăm să pierdem finanţarea sau să primim penalităţi. Mai multe proiecte ţin însă de Primăria Ploieşti, iar ele, din păcate, sunt într-o întârziere destul de mare. De exemplu, vorbim aici de pasajul de la Strejnic, un obiectiv destul de ambiţios şi important pentru toată zona. De asemenea, îmi doresc să înceapă cât mai repede lucrările la autostrada Ploieşti-Comarnic pentru că ea contează foarte mult pentru dezvoltarea Prahovei. În principiu, o prioritate majoră este cea privind asigurarea continuităţii proiectelor de infrastructură care sunt în derulare în judeţ.

 

Infrastructura va fi în subordinea dvs?

 

B. T.: Nu, din păcate.

 

Ce veţi avea în subordine?

 

B. T.: Azi nu pot răspunde la această întrebare. Presupun că în următoarele zile voi afla despre ce este vorba şi ce am în subordine şi în care proiecte pot să mă implic mai mult sau mai puţin.

 

Ce sentimente vă încearcă la acest nou început de drum?

 

B. T.: În principiu, având în vedere faptul că am mai lucrat în consiliu timp de patru ani de zile, acum diferenţa ar fi aceea că am o funcţie de conducere. Legat de sentimente, aş zice că este vorba despre un pic de scepticism legat de ceea ce aş vrea să realizez şi ceea ce aş putea realiza. Îmi dau seama că va fi destul de greu ca la finalul celor doi ani să spun ”eu am contribuit, am ajutat la realizarea acestui lucru”.

 

Este timpul prea scurt?

 

B. T.: Nu neapărat că este timpul scurt. Este o perioadă dificilă din toate punctele de vedere, inclusiv al banilor, al fondurilor. Altădată existau mai mulţi bani şi puteai să concretizezi mai multe proiecte decât poţi face acum. Din păcate, mai mult ne preocupăm cu luptele politice decât cu administraţia, dar sper ca după decembrie să se termine această perioadă şi să se revină la o stabilitate şi la un climat mult mai normal.

 

Aţi mai avut o funcţie de conducere la Parcul Memorial ”Constantin Stere”. V-a pregătit cumva pentru actuala funcţia pe care o deţineţi?

 

B. T.: Un singur lucru m-a ajutat: mi-am dat seama cât de multe hârtii trebuie să semnezi într-o zi şi cât de multe cereri absurde poţi să primeşte. Multe dintre ele chiar nu pot fi rezolvate, dar trebuie să le dai şi acelora un răspuns. Deci, din acest punct de vedere, ştiu că volumul de muncă e unul destul de substanţial.

 


Ce trebuie să facă un tânăr pentru ca la o vârstă similară celei pe care o aveţi dvs să ajungă într-o astfel de funcţie?

 

B. T.: Sincer, să fie un pic ambiţios. Este singura recomandare. Să nu creadă că toate jocurile sunt făcute dinainte şi nu există sorţi de izbândă şi să fie ambiţios.

 

Şi cum rămâne sprijinul politic?

 

B. T.: Şi el contează, dar trebuie să ştii să beneficiezi de el şi să coalizezi mai multe forţe în spatele tău. E ideea că nu trebuie neapărat sprijin politic, cât să ai susţinerea tuturor colegilor şi simpatia celor din opoziţie. Ţine foarte mult întotdeauna în politică de calităţile tale ca om.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.