Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile

Publicat in Eveniment 04 Ianuarie 2017 1125 ori
Google+ WhatsApp
Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile
Peste o sută de persoane solicită zilnic Ambulanţa Prahova, acuzând stări febrile

Ambulanţa Prahova înregistrează zilnic peste o sută de solicitări pentru stări febrile, pacienţii fiind de toate vârstele, în timp ce la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au ajuns, din 30 decembrie până marţi, peste 500 de copii, mai mult de 200 suferind infecţii ale căilor respiratorii.

Dr. Daniel Nicolae, managerul SAJ Prahova, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că cele mai multe solicitări vin pentru stări febrile, persoanele care suferă de viroze respiratorii fiind de toate vârstele.

"Începând din prima oră a anului acesta am înregistrat foarte multe cazuri pentru stări febrile. Din statisticile începutului de an cam 25 la sută din cazurile pe care le înregistrăm sunt pentru stări febrile”, a spus dr. Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, virusul este virulent.


"Ne confruntăm în această perioadă cu o epidemie de viroze cu un virus deosebit de virulent. Recomandăm tuturor celor care au simptome de viroză respiratorie să se autoizoleze sau să limiteze pe cât posibil de a frecventa colectivităţile, aglomerările urbane, în aşa fel încât să limiteze răspândirea acestei viroze”, a adăugat Daniel Nicolae.

La rândul său, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Cătălin Vişean, a declarat că din 30 decembrie şi până pe 3 ianuarie la Spitalul de Pediatrie Ploieşti s-au prezentat 506 copii.

Dintre aceştia, 214 au fost diagnosticaţi cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare.

"Este o viroză care a venit mai devreme decât de obicei. Ne aşteptam prin februarie. Este, am putea spune, un virus mai puternic. Sunt cazuri care au necesitat şi internare. Copiii au venit cu febră, vărsături, iar tratamentul este de durată”, a spus Vişean.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână, 30 de copii au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.