PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare. Temperaturi de peste 32 de grade

Publicat in Eveniment 29 Mai 2016 1505 ori
Google+ WhatsApp
PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare. Temperaturi de peste 32 de grade
PROGNOZA METEO pentru săptămâna viitoare. Temperaturi de peste 32 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru săptămâna viitoare. Potrivit acesteia vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, dar instabilitatea atmosferică se va menține în continuare.

 

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă, călduroasă după-amiaza în vestul şi local în centrul şi sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, uşor mai coborâte pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după-amiaza şi seara, în est, sud-est şi în zona de munte, iar noaptea în vest, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Punctiform se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Minimele termice se vor încadra între 10 şi 20 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni, unde izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă, călduroasă după-amiaza, cu o maximă a temperaturii aerului de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menţine caldă, călduroasă după-amiaza, îndeosebi în regiunile sudice, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza şi noaptea, înnorările vor fi temporar accentuate şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat se va semnala grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menţine caldă, călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și la începutul nopții, când vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară, vremea va fi în continuare caldă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile nordice, centrale şi estice, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se vor cumula cantități de apă însemnate şi se va semnala grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă, dar şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât în mod normal la început de iunie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar  accentuate şi local averse însoţite de descărcări electrice, după-amiaza şi seara, îndeosebi în regiunile nordice, nord-estice şi în zonele de deal şi de munte, iar noaptea, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai ridicată în sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade, iar cele minime, în general între 9 şi 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menţine uşor peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 02.06.2016 ORA 09 – 05.06.2016 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a ţării, iar valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale şi mai ales în timpul după-amiezelor se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.