Nouă firme au depus oferte pentru execuţia şoselei de centură a Buşteniului. Vezi AICI care sunt

Publicat in Eveniment 28 Martie 2016 1686 ori
Google+ WhatsApp
Nouă firme au depus oferte pentru execuţia şoselei de centură a Buşteniului. Vezi AICI care sunt
Nouă firme au depus oferte pentru execuţia şoselei de centură a Buşteniului. Vezi AICI care sunt

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a reușit, în cele din urmă, să deschidă ofertele pentru una dintre șoselele de centură care ar trebui să fie construite în zona de nord a județului Prahova.

 

Joi, 24 martie, la sediul CNADNR a avut loc deschiderea ofertelor depuse de nouă asocieri de societăți de construcții care au înregistrat dosarele pentru participarea la licitația pentru construirea variantei ocolitoare a orașului Bușteni. Astăzi este programată deschiderea ofertelor și pentru centura orașului Comarnic.

Organizarea licitațiilor pentru proiectarea și execuția variantelor ocolitoare ale orașelor Bușteni și Comarnic – care ar trebui să fie construite pentru a descongestiona, parțial, traficul pe DN1 în perioadele de vârf – pare să fi fost o piatră de încercare pentru reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Procedurile de achiziție lansate în luna noiembrie a anului trecut au ajuns – cel puțin pentru centura Bușteniului – în faza de a fi fost deschise ofertele.

Conform CNADNR, joi, 24 martie, nouă asocieri de firme au depus oferte pentru încheierea contractului de proiectare și de execuție a variantei de ocolire a orașului Bușteni. Acestea sunt asocierea SC Telor Invest SRL - SC Pro Cons XXI SRL; asocierea SC Triscari Construzioni SRL - SC Granchi SRL - SC Servizi Integrati All'Ingegneria SRL - SC Institutul de Cercetări și Transporturi - INCERTRANS SA; asocierea SC Consal SRL - SC Primacons Group SRL; asocierea SC Alpenside SRL - SC Eurocerad International SRL; asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA - SC Copisa Construcții SRL - SC Transproiect 2001 SA; asocierea Tableros Y Puentes SA (TAPUSA) – Construcciones Vera S.A.U.- SC ERRE.VI.A Ricerca Viabilita Ambiente SRL; asocierea Next Level Europe SRL - Eurostrade SRL – Groma Societa di Ingegneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata; asocierea SC Tancrad SRL - SC Pragosa Romania SRL - SC Mari-Vila COM SRL - SC Global Service Proiect SRL și asocierea SC Citadina 98 SA & SC Vega 93 SRL & Acciona Ingenieria SA.

Pe baza studiilor de fezabilitate pentru șoselele de centură ale orașelor Comarnic și Bușteni, societățile care vor semna cu CNADNR proiectarea și execuția lucrărilor vor fi obligate să vină cu documentația aferentă pentru a ajunge, în cele din urmă, să parafeze contractele. 
Lucrările și proiectele pentru cele două centuri ocolitoare din zona de nord a județului Prahova au o valoare totală estimată de aproximativ 10 milioane de euro, cea mai scumpă fiind cea de la Comarnic, care de altfel are și o lungime mai mare. Conform documentației din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, varianta de Ocolire Bușteni (km 0+000-km 1+020) ar trebui să fie realizată în mai puțin de un an, din care perioada de proiectare - de 3 luni, iar perioada de execuție - 6 luni. În acest caz, valoarea estimată este de circa 18 milioane de lei. Pe o lungime de un kilometru, la care se adaugă și o variantă provizorie de circulație, vor fi construite două poduri – peste Valea Jepilor și peste râul Prahova, viteza proiectată fiind estimată la 50 de kilometri pe oră. 

Varianta de Ocolire a orașului Comarnic va avea aproape trei kilometri, și ar urma să fie construită în puțin peste o jumătate de an, astfel că proiectarea ar trebui finalizată în trei luni, iar perioada de execuție în patru luni, valoarea estimată fiind de circa 22,2 milioane de lei. Pe o lungime de 2,8 kilometri, centura Comarnicului va avea un singur pod – peste pârâul Bătrâioara, viteza proiectată fiind estimată tot la 50 km/h.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.