Câte decese cauzate de GRIPĂ s-au înregistrat în Prahova

Publicat in Eveniment 24 Martie 2016 933 ori
Google+ WhatsApp
Câte decese cauzate de GRIPĂ s-au înregistrat în Prahova
Câte decese cauzate de GRIPĂ s-au înregistrat în Prahova

Alte şase decese prin gripă au fost înregistrate în săptămâna 7 - 13 martie, astfel că numărul total deceselor în acest sezon a ajuns la 73, anunţă Centrul Naţional de Controlul şi Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

 

În săptămâna 7 - 13 martie s-au înregistrat 37 cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI), cu şase mai multe faţă de săptămâna precedentă.

Tot în acest interval au fost înregistrate 97.803 cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii).

În aceeaşi săptămână au fost comunicate şase decese noi la cazuri de SARI, confirmate cu virus gripal, toate cu virus gripal sezonier A(H1), dar numărul de decese noi raportate a fost cu 11 mai mic faţă de săptămâna precedentă.

În sezonul gripal 2015 - 2016 au fost înregsitrate în total până în 13 martie 73 de decese, din care 69 cu A(H1) sezonier şi patru cu AH3. Din totalalul deceselor, 60 au fost la persoane nevaccinate anti-gripal.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Bucureşti (19), Argeş (10), Prahova (opt), Cluj (şase) şi Olt (cinci).

Până în 13 martie au fost vaccinate antigripal 625.216 de persoane persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit  de Ministerul Sănătăţii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.