Cel mai grav accident din 2016 in Romania. 14 victime rămân internate

Publicat in Eveniment 06 Februarie 2016 Actualizat: 06 Februarie 2016 1619 ori
Google+ WhatsApp
Cel mai grav accident din 2016 in Romania. 14 victime rămân internate
Cel mai grav accident din 2016 in Romania. 14 victime rămân internate

Cinci oameni au murit şi alţi 28 au fost răniţi în cel mai grav accident rutier care a avut loc anul acesta în România. Un autobuz cu navetişti şi elevi a intrat în plin într-o basculantă încărcată cu nisip. Tragedia a avut loc în zorii zilei de vineri, pe şoseaua de centură a Ploieştiului. Întreaga zi, poliţiştii au audiat martori şi supravieţuitori. Anchetatorii vor să afle de ce şoferul - care a murit în accident - nu a frânat deloc.

 

„Dintr-odată au venit am venit peste vreo trei-patru scaune în faţă”, a relatat o pasageră din autobuz.

Impactul dintre autobuz şi autobasculanta plină cu nisip a fost atât de violent, încât partea din faţă a autobuzului a fost complet distrusă. Geamurile s-au spart, multe dintre scaune s-au desprins din podea, iar călătorii au căzut unii peste alţii.

Gravitatea accidentului a declanşat codul roşu, aşa că toate ambulanţele din Ploieşti au fost trimise să intervină.

Salvatorii au muncit contra-cronometru, multe dintre victime fiind în stare foarte gravă. Cinci oameni au murit şi 28 au fost răniţi.

Intervenţia nu este deloc uşoară, practic autocarul a fost tăiat pe ambele părţi, pompierii încercând să intre înăuntru în cel mai scurt timp.

- Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat.

- Cine v-a scos?

- Oamenii din autobuz m-au ajutat să ies de sub alţi oameni, spune o femeie.

„A fost lovitură puternică. Are piciorul rupt, e umflată la faţă. A fost scoasă dintre două cadavre, vă daţi seama şocul”, a relatat un alt martor.

Printrei cei decedaţi se află un tânăr de 19 ani. „Se ducea la școală. Era un baiat OK, cuminte, la locul lui”, spune un profesor.

La Spitalul Judeţean Ploieşti au rămas internate 14 persoane, printre care şi trei copii.

Am adus la spital psihologi pentru copii plus psihologi de la poliţie”, a declarat prefectul Rodica Paraschiv.

În momentul de faţă sunt stabili, cu diferite leziuni: fracturi, traumastisme cranio-cerebrale, plăgi la nivelul feței. Doi au avut nevoie de intervenție chirurgicală imediată”, a precizat medicul Andrei Ilinca.

În timp ce medicii şi pompierii salvau vieţi, şoferul autobasculantei dădea primele declaraţii.

„Din primele informaţii, pur şi simplu s-a trezit izbit de autocar. Nu a frânat absolut niciun metru şoferul autocarului, nu era ceaţă, dar era întuneric. Condiţiile de vizibilitate erau bune. Poate să fie vorba fie de defecţiune tehnică, fie de neatenţie”, a afirmat Marian Popescu.

Autobuzul va fi supus unei expertize pentru a se stabili cauza accidentului.

La poliţie au dat explicaţii şi reprezentanţi ai firmei care asigură transportul între Măneşti şi Ploieşti, pe o distanţă de 32 de kilometri.

Maşina era legală pe cursă. Şoferul lucrează de 18 ani pe traseul respectiv. Uitaţi, are vizita medicală. Are avizul psihologic. Are medicina muncii”, a spus Iulian Gheorghe, patronul firmei de transport, care a arătat jurnaliștilor documentele.

În Măneşti, de unde făceau naveta cele mai multe victime, localnicii spun că accidentul putea fi şi mai tragic.

„Astăzi, culmea, nu prea a fost aglomerat pentru că a fost ultima zi de şcoală şi nu prea s-au dus copii”, spune un bărbat.

O parte dintre victimele accidentului vor fi audiate de poliţişti în spital.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.