Detalii de ultimă oră de la meteorologi. Scad temperaturile și revin ninsorile

Publicat in Eveniment 13 Ianuarie 2016 1528 ori
Google+ WhatsApp
Detalii de ultimă oră de la meteorologi. Scad temperaturile și revin ninsorile
Detalii de ultimă oră de la meteorologi. Scad temperaturile și revin ninsorile

Ultima prognoză meteo a meteorologilor nu e deloc încurajatoare. Cei de la INM anunţă că valorile termice vor continua să scadă uşor în majoritatea regiunilor. În weekend, vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea zonelor.

 

PROGNOZA METEO JOI

Temperaturile se vor menţine în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice şi centrale. În zonele montane, local va ninge slab, iar în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei izolat, mai ales dimineaţa, vor fi precipitaţii mixte. Noaptea, vor fi înnorări în jumătatea de vest a teritoriului şi va ploua local în Banat şi izolat în Crişana şi Oltenia, iar în zonele montane aferente acestor regiuni vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde trecător va spulbera zăpada şi temporar în regiunile sudice şi sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in depresiuni şi 11 grade in sud-est (Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei). Vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în Bucuresti.

Valorile termice vor continua să scadă uşor. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 7, 8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general închisă, cu cer înnorat şi precipitaţii a căror arie se va extinde cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jumătatea de vest, apoi se vor semnala local şi în restul teritoriului şi vor fi în general slabe. În zonele montane va ninge, în Banat, Oltenia şi Crişana va ploua la început, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi Trasilvania vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Cantităţile de apă vor totaliza 15, 20 l/mp, cu precădere la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar şi în regiunile sud-vestice. În Muntenia şi Dobrogea va ploua pe spaţii mai extinse noaptea, iar în Moldova, mai ales spre sfârşitul intervalului, vor fi precipitaţii locale, mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde va viscoli şi spulbera ninsoarea, dar temporar şi în sud-vestul ţării şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in Dealurile de Vest şi 10 grade in sud-estul extrem (Dobrogea si sudul Baraganului).

Bucuresti.

Vremea va fi în general închisă, dar valorile termice vor fi mult mai ridicate decât media climatologică specifică la mijlocul lunii decembrie. Cerul va fi noros, iar seara şi noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi închisă, cu precipitaţii în majoritatea zonelor, dar mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în a doua parte a zilei şi noaptea în jumătatea de sud-est. La începutul intervalului în Muntenia şi în Dobrogea vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, apoi ninsorile vor predomina. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special noaptea în sudul şi estul teritoriului, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in Dealurile de Vest şi 8 grade pe litoral.

Bucuresti.

Vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii. La începutul intervalului acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, apoi se vor semnala mai ales ninsori. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special noaptea. Temperatura maximă va fi de 4, 5 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA

Înnorările vor persista şi mai ales ziua şi la începutul nopţii va ninge pe arii extinse în sud, în centru şi în est şi local în rest, iar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în est, în sud-est şi la munte. Pe litoral, la începutul intervalului, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade in estul Transilvaniei şi nordul Moldovei si 4 grade pe litoral. Vremea va continua să se răcească, nopţile devenind geroase. Spre sfârşitul intervalului aria precipitaţiilor se va extinde dinspre vest-sud-vest cuprinzând majoritatea regiunilor, spun cei de la RTV.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.