Bădescu a depus o nouă CERERE la Înalta Curte

Publicat in Eveniment 20 Mai 2015 Actualizat: 20 Mai 2015 1480 ori
Google+ WhatsApp
Bădescu a depus o nouă CERERE la Înalta Curte
Bădescu a depus o nouă CERERE la Înalta Curte

Iulian Bădescu a depus o nouă cerere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care solicită înlocuirea măsurii arestului preventiv.

 

Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie la propunerea procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul legat de finanţarea echipei Petrolul.

La câteva zile de la arestare, Bădescu a demisionat din funcţia de primar şi a renunţat la toate funcţiile politice din PSD. Potrivit rechizitoriului DNA, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, Bădescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti şi, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală. Mâine, Iulian Bădescu va afla dacă magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor da o soluţie favorabilă sau nu cu privire la cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv.

Sursa: observatorulph

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.