Cardul de sănătate a creat HAOS în sistemul de sănătate

Publicat in Eveniment 05 Mai 2015 531 ori
Google+ WhatsApp
Cardul de sănătate a creat HAOS în sistemul de sănătate
Cardul de sănătate a creat HAOS în sistemul de sănătate

Haos în sistemul medical din cauza cardului de sănătate. Pentru că au existat şi 9.000 de încercări de activare pe secundă, sistemul a avut mari probleme în mai bine de jumătate de ţară. Drept urmare, medicii de familie fie nu au putut valida serviciile oferite pacienţilor, fie nu au putut activa documentele electronice. Iar cei care încă nu au carduri s-au îngrămădit la Casele de Sănătate ca să le ridice.

 

Medicii s-au plâns că nu au putut activa cardurile de sănătate ale pacienţilor, pentru că nu au funcţionat cititoarele autorizate de CNAS. Din acest motiv, multor bolnavi cronici nu li s-au putut elibera reţete compensate. Situaţia s-a regăsit în peste 20 de judeţe şi în Capitală.

"Am avut cazuri grave. Pacienţi cărora nu le-am putut oferi o reţetă compensată. Am avut bolnavi cronici, cu medicamente citostatice, care nu-şi puteau elibera reţeta din farmacie, pentru că nu aveau cardul activat şi eu nu puteam să-l activez", a declarat medicul de familie Emiliana Costiug.

Pacienţii fără card de sănătate s-au îmbulzit la Casa de Sănătate Bucureşti ca să ridice documentul electronic. "Pacienţii ne-au semnalat faptul că fie medicul de familie, fie la spital, fie la farmacie nu i-au fost acordate servicii sau medicamente, fiind condiţionaţi de prezenţa acestui card", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Sănătate Bucureşti, Cristina Călinoiu. 

Acum, autorităţile se gândesc la sancţiuni pentru medicii care refuză să acorde tratament pacienţilor fără card. "La momentul aceste se dau avertismente sau penalizări în diverse procente. Vom veni şi cu sancţiuni mult mai drastice, cum ar fi întreruperea contractului. Nu se poate ca noi să dăm toate condiţiile, iar medicii să refuze pacienţii pentru că nu au card de sănătate", a spus preşedindele CNAS, Vasile Ciurchea.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.