Fara viza in SUA: Romania, inclusa in programul Visa Waver

Publicat in Eveniment 01 Aprilie 2015 952 ori
Google+ WhatsApp
Fara viza in SUA: Romania, inclusa in programul Visa Waver
Fara viza in SUA: Romania, inclusa in programul Visa Waver

Congresmanul republican Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat în exclusivitate pentru Radio România că e posibil să se facă modificări astfel încât România să fie inclusă în programul Visa Waiver.

 

Noul ambasador american va ajunge repede la postul din Bucuresti, pentru că şi democraţii dar şi republicanii respectă faptul că este diplomat de carieră, a declarat în exclusivitate pentru Radio România, congresmanul republican Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentantilor. 

Congresmanul a precizat că numirea unui ambasador la Bucuresti a întârziat strict din cauza unor neînţelegi interne de pe scena politică americană şi nu a avut nimic de a face cu România. 

Ba chiar, pentru că România este unul dintre aliaţii cei mai buni ai Statelor Unite, e posibil sa se facă modificari astfel incat Romania sa fie inclusa in programul Visa Waiver.

"Cel care a fost nominalizat este unul dintre diplomatii noştri cei mai experimentaţi, care este foarte respectat de toată lumea iar asta va face mai uşor să fie confirmat pe post destul de repede.

"El se va bucura de respect din partea ambelor partide, si democrat şi republican, ca ambasador în România, un aliat foarte important al Statelor Unite” a spus Mac Thornberry.

O posibilă modificare parţială a programului Visa Waiver

În ce priveşte chestiunea Visa Waiver, congresmanul republican Mac Thornberry a explicat că în partidul republican nu există consens privind menţinerea programului Visa Waiver şi nici în privinţa modificării criteriilor pentru ca Romania să fie inclusă.

Dar există şi veşti bune privind o modificare parţială. 

Preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate al Camerei Reprezentantilor a explicat că problema mai extinsă a imigraţiei este foarte controversată în SUA, dar nu are nimic de a face cu România ci cu Mexicul şi America Centrală, deşi SUA are imigrani ilegali din toată lumea. 

Mac Thornberry a spus ca in SUA, este foarte controversată chestiunea felului în care trebuie abordată problema celor care imigrează ilegal şi a celor care deja au ajuns în America. 

"Cred totuşi că există un interes ridicat pentru schimbarea parţială a criteriilor programului Visa Waiver, care să fie în beneficiul României şi Poloniei.

"Cred că a fost un accident că deschiderea Visa Waiver a durat prea puţin iar România şi Polonia au ratat includerea.

"Nu pot promite că schimbarea va apărea în viitorul apropiat, din cauza controverselor privind imigraţia, dar există un interes semnificativ într-o schimbare parţială în cazul Visa Waiver care să ajute aliaţi foarte apropiaţi ai Statelor Unite, membri ai Uniunii Europene, să fie incluşi în programul Visa Waiver” a declarat congresmanul republican Mac Thornberry.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.