S-a schimbat legea pensiilor. Mai mulţi români s-ar putea pensiona mai devreme

Publicat in Eveniment 27 Februarie 2015 2069 ori
Google+ WhatsApp
S-a schimbat legea pensiilor. Mai mulţi români s-ar putea pensiona mai devreme
S-a schimbat legea pensiilor. Mai mulţi români s-ar putea pensiona mai devreme

Persoanele care au lucrat mai putin de sase ani in grupa I de munca ar putea iesi la pensie mai repede, dupa ce Senatul a aprobat miercuri o modificare la legea pensiilor in acest sens.

 

Masura vine in conditiile in care legislatia in vigoare prevede ca pot fi incadrati pentru reducerea varstei de pensionare cei care au efectuat un stagiu minim de sase ani in grupa I de munca, scrie AvocatNet.ro.

Concret, Senatul a adoptat miercuri, in calitate de prima camera sesizata, proiectul de lege pentru modificarea si completarea art.55 si art.158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Documentul modifica Legea pensiilor, in sensul ca recunoaste grupa I de munca pentru toate persoanele care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa, ca fiind activitate desfasurata in conditii speciale.

Aceasta in conditiile in care, actualmente, legislatia stabileste ca doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani in grupa I de munca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare.

"La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, si perioadele de vechime in munca mai mici de 2 ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001", se precizeaza in proiectul de act normativ.

Asadar, de reducerea varstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, si persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca pe o perioada mai mica de 6 ani.

Initiatorii proiectului de act normativ au motivat ca masura propusa este necesara pentru egalitate de tratament, astfel incat, de reducerea varstei stadard de pensionare, sa beneficieze si persoanele care au desfasurat activitati in grupa I de munca pe o perioada mai mica de sase ani. Mai multe...

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.