Mare sărbătoare creştină. Traditii si superstitii de INTAMPINAREA DOMNULUI

Publicat in Eveniment 02 Februarie 2015 586 ori
Google+ WhatsApp
Mare sărbătoare creştină. Traditii si superstitii de INTAMPINAREA DOMNULUI
Mare sărbătoare creştină. Traditii si superstitii de INTAMPINAREA DOMNULUI

INTAMPINAREA DOMNULUI. Potrivit traditiei ortodoxe, la 40 de zile de la Craciun, in data de 2 februarie, se sarbatoreste Intampinarea Domnului. Ziua marcheaza aducerea pruncului Iisus la Templul din Ierusalim, de Fecioara Maria si Iosif.

 

 

Potrivit superstitiilor populare, cine lucreaza in ziua de Intampinarea Domnului se va imbolnavi si i se va stramba gura.

Sarbatoarea este cunoscuta si sub denumirea de Ziua Ursului. In trecut, ca sa fie sanatosi, copiii erau unsi cu grasime de urs. Astfel, se spunea, puterea animalului era transferata asupra lor.

De asemena, tot din batrani se spune ca ziua de 2 februarie are multe ceasuri rele. Cine se naste sau face nunta azi are parte numai de ghinioane.

Se spune si ca, daca aceasta zi este una insorita, iar ursul iese din barlog, isi vede umbra, se sperie si fuge la loc, iarna se va prelungi cu sase saptamani. In schimb, daca este innorat, asa cum a fost si astazi, e semn bun: vine primavara in curand.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.