PERCHEZIŢII în Prahova pentru EVAZIUNE şi SPĂLARE DE BANI

Publicat in Eveniment 30 Ianuarie 2015 1303 ori
Google+ WhatsApp
PERCHEZIŢII în Prahova pentru EVAZIUNE şi SPĂLARE DE BANI
PERCHEZIŢII în Prahova pentru EVAZIUNE şi SPĂLARE DE BANI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 25 de percheziții, în 3 județe și în municipiul București, la sedii de firme și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, au efectuat 25 de percheziții la sediile mai multor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au fost efectuate la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza județelor Prahova, Ilfov, Bihor și a municipiului București, precum și la locuințele persoanelor bănuite.

Din cercetări, a rezultat faptul că persoanele implicate ar fi săvârșit infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu produse accizabile, motorină, obținută din uleiuri minerale și motorină neprelucrată, în perioada 2012-2014.

Astfel, ar fi realizat achiziții intracomunitare de uleiuri minerale, de la furnizori din Austria, Polonia, Germania, Bulgaria, având beneficiari societăți comerciale controlate în fapt tot de aceste persoane, de pe teritoriul Bulgariei și Ciprului.

Mărfurile ar fi fost comercializate pe teritoriul României, prin intermediul unor persoane juridice, cu eludarea plății accizelor și a T.V.A..

Procurorii D.I.I.C.O.T — Structura Centrală au luat măsura preventivă a reținerii față 9 persoane, urmând a fi solicitată instanței arestarea preventivă.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 14.365.000 de euro.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.