Reîncep lucrările la noul Palat de Justiţie din Ploieşti

Publicat in Eveniment 19 Ianuarie 2015 1734 ori
Google+ WhatsApp
Reîncep lucrările la noul Palat de Justiţie din Ploieşti
Reîncep lucrările la noul Palat de Justiţie din Ploieşti

După ani de zile de amânări şi după ce lucrările au fost abandonate mai bine de şapte ani, noul Palat de Justiţie ar putea fi finalizat.

 

Primăria Ploieşti a emis vineri, 16 ianuarie, o nouă autorizaţie de contrucţie pentru Palatul de Justiţie de pe strada Gheorghe Doja. Va urma o nouă licitaţie pentru desemnarea constructorului, iar durata de execuţie a lucrărilor va fi de 36 de luni

Construcţia noului Palat de Justiţie din Ploieşti a demarat în 1996. Lipsa fondurilor şi falimentul constructorului, SC Coreco Construcţii SRL, a dus la abandonarea lucrărilor încă din anul 2007.

Acum va fi nevoie de un nou studiu de fezabilitate care să demonstreze modul în care au fost conservate lucrările deja executate, mai ales că cu trecut aproape 20 de ani de când a demarat construcţia.

Noul Palat de Justiţie din Ploieşti va fi al doilea ca mărime din România, cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi şi cinci etaje. Aici vor funcţiona Judecătoria, Tribunalul şi Curtea de Apel Ploieşti

Finanţarea va fi făcută printr-un împrumut făcut de Guvernul României de la  Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Sursa: jurnalulph.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.