VESTE BUNĂ. Pensionarii vor primi bani în plus la pensie

Publicat in Eveniment 14 Ianuarie 2015 2902 ori
Google+ WhatsApp
VESTE BUNĂ. Pensionarii vor primi bani în plus la pensie
VESTE BUNĂ. Pensionarii vor primi bani în plus la pensie

Aproximativ 250.000 de pensionari din România vor primi, în medie, 400 de lei în plus la pensie, până cel târziu în luna martie. Decizia vine în urma recalculărilor şi se referă la cei care au ieşit la pensie în 2011. De asemenea, în următoarele zile va începe plata pensiilor majorate cu 5 la sută.

Cei 250.000 de pensionari ale căror pensii au fost recalculate îşi vor primii banii într-o singură tranşă până cel târziu în luna martie. Potrivit calculelor, fiecare pensionar va primi în medie 400 de lei în plus la pensie. "Avem bugetat pentru anul 2015 suma aferentă, în jur de 90 de milioane, iar toate aceste sume vor fi plătite către pensionari în luna februarie, cel târziu luna martie", a declarat Rovana Plumb, ministrul muncii.

Beneficiarii sunt cei care s-au pensionat începând cu 1 ianuarie 2011 şi în cazul cărora a fost aplicat un indice de corecţie greşit. În urma deciziei Curţii Constituţionale au fost aplicate aceste măsuri reparatorii. "Se va plăti acea diferenţă dintre ianuarie şi octombrie, respectiv 7 noiembrie, până când a apărut deciza CCR aferentă", a mai spus ministrul muncii.

Luna ianuarie va aduce însă bani mai mulţi pentru toţi pensionarii. Aceştia îşi primesc, începând cu aceste zile, pensiile majorate cu 5 la sută, aşa cum prevede legea şi bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2015. În total peste 5 milioane de pensionari vor avea venituri mai mari. De asemenea, pensia minimă a crescut de la 350 de lei la 400 de lei, începând cu prima lună a acestui an.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.