Liceenii din Ploieşti, implicaţi în programul "Suntem generaţia în mişcare!”

Publicat in Eveniment 12 Ianuarie 2015 818 ori
Google+ WhatsApp
Liceenii din Ploieşti, implicaţi în programul "Suntem generaţia în mişcare!”
Liceenii din Ploieşti, implicaţi în programul "Suntem generaţia în mişcare!”

Elevii din clasele a IX-a şi a X-a din liceele din Ploieşti şi Bucureşti, dar şi familiile acestora, vor învăţa, pe parcursul unui program naţional care se va desfăşura în următorii trei ani, beneficiile stilului de viaţă sănătos, a activităţilor fizice zilnice şi sportului.


Câteva cifre îngrijorătoare - în perioada 2009-2010, rata obezităţii în rândul tinerilor de 15 ani din România a fost de 14%, în creştere faţă de 6% în 2005-2006 sau faptul că aproape 30% din populaţia globului este supraponderală sau obeză – au stat la baza demarării, în decembrie 2014, a proiectului „Suntem generaţia în mişcare!” care se va desfăşura timp de trei ani, sub coordonarea Fundaţiei PRAIS.

Programul va oferi acces la informaţii şi va activa peste 36.000 de adolescenţi, 60.000 de membri ai familiilor acestora, precum şi 1.300 de cadre didactice din Ploieşti şi Bucureşti.

Astfel, toţi elevii participanţi în programul „Suntem generaţia în mişcare!” vor primi gratuit câte o broşură educaţională cu informaţii şi sfaturi despre alimentaţia echilibrată şi beneficiile practicării activităţilor fizice zilnice. În şcoli, se vor organiza dezbateri, lecţii deschise şi activări directe ale elevilor, animate de adevărate modele pentru aceştia: sportivi remarcabili din cadrul unor importante federaţii sportive, studenţi din cadrul UNEFS, actori, dansatori şi lideri de opinie.

Principalul canal de informare pentru toţi membrii comunităţii „Suntem generaţia în mişcare!” îl reprezintă portalul www.generatiainmiscare.ro, care va conţine articole, studii, interviuri şi sfaturi de la medici nutriţionişti, psihologi şi sportivi de renume. Quiz-urile, concursurile tematice online şi Marea Competiţie între licee vor anima elevii şi îi vor informa cu privire la stilul de viaţă sănătos, la importanţa practicării de activităţi fizice zilnice şi adoptării unei alimentaţii echilibrate.

Partenerii instituţionali ai proiectului sunt: Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din judeţul Prahova şi Bucureşti, Consiliile Elevilor din Prahova şi Bucureşti, Primăria Municipiului Ploieşti, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Şcoala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu”, Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 şi este membru activ al EPODE International Network, o reţea care reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări şi are la bază Parteneriatul Public-Privat. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.

Sursa: adevarul.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.