Câte infracțiuni de OMOR au avut loc în Prahova în perioada Sărbătorilor

Publicat in Eveniment 06 Ianuarie 2015 821 ori
Google+ WhatsApp
Câte infracțiuni de OMOR au avut loc în Prahova în perioada Sărbătorilor
Câte infracțiuni de OMOR au avut loc în Prahova în perioada Sărbătorilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost la datorie în ultimele două săptămâni având ca principale misiuni asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și prevenirea și combaterea infracționalității.

 

Concluzia este susținută de comparația cu statistica privind dinamica infracționalității înregistrate în perioada similară a anului trecut, care indică rezultate pozitive la toți indicatorii, potrivit unui comunicat oficial al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Este de remarcat, în primul rând, faptul că, în acest interval, nu au avut loc infracțiuni de omor sau tentative la omor, fiind identificate semnificativ mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură judiciară decât în perioada similară a anului trecut.

Având în vedere și specificul perioadei, trebuie menționat faptul că polițiștii prahoveni au constatat zeci de infracțiuni la regimul materiilor explozive, în creștere față de același interval din 2013.

În ultimele două săptămâni, la nivelul județului Prahova, au fost aplicate cu aproximativ 35% mai multe sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora crescând cu aproape 50%. De asemenea, au fost confiscate semnificativ mai multe bunuri ca urmare a neregulilor constatate.

Poliţiştii de rutieră și ordine publică au acționat în stradă, având atât misiuni preventive, dar și de sancționare a conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră sau au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

În această perioadă s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește numărul evenimentelor rutiere, nefiind înregistrate decese în rândul participanților la trafic, iar numărul accidentelor rutiere grave s-a diminuat cu 50%, față de anul trecut.

Ca măsuri complementare dispuse de către polițiștii rutieri, pentru abaterile constatate, au fost reținute cu aproximativ 80% mai multe permise de conducere, fiind totodată ridicate, în vederea suspendării, aproape același număr de certificate de înmatriculare ca și în anul precedent.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.