Fratii Capra si Marius Bucuroiu raman in arest!

Publicat in Eveniment 03 Decembrie 2014 1004 ori
Google+ WhatsApp
Fratii Capra si Marius Bucuroiu raman in arest!
Fratii Capra si Marius Bucuroiu raman in arest!

Cei trei acţionari ai clubului FC Petrolul Ploieşti, respectiv fraţii Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, care au fost arestaţi alături de alte patru persoane într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, rămân în arest.

 

Curtea de Apel Ploieşti a respins, miercuri, ca nefondate contestaţiile formulate de cei şapte inculpaţi împotriva deciziei Tribunalului Prahova privind măsura arestului preventiv şi i-a obligat pe fiecare dintre aceştia la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, hotărârea magistraţilor fiind definitivă.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat în urmă cu o săptămână 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Percheziţiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploieşti şi locuinţele acţionarilor Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Ancheta în acest caz a fost declanşată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcţia Generală Antifraudă care a efectuat o serie de controale la clubul ploieştean.

În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. La sediul DIICOT Ploieşti au fost audiate la acel moment zeci de persoane.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.