VEŞTI PROASTE pentru romani. RADET cere scumpirea căldurii cu peste 10%

Publicat in Eveniment 25 August 2014 1215 ori
Google+ WhatsApp
VEŞTI PROASTE pentru romani. RADET cere scumpirea căldurii cu peste 10%
VEŞTI PROASTE pentru romani. RADET cere scumpirea căldurii cu peste 10%

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) cere scumpirea căldurii cu 10,7%, informează România TV. Primăria ia în calcul subvenţionarea scumpirii gigacaloriei.

 
 

Tariful pentru distribuţia şi transportul agentului termic în Capitală s-ar putea scumpi cu 21% pentru agenţii economici, dar şi pentru populaţie cu 10%.

 

Această majorare este cerută de RADET, după ce şi ELCEN a aprobat la sfârşitul anului trecut o majorare a preţului gigacaloriei de la 151 de lei la 168 de lei.

 

Aşadar, dacă această majorare cerută de RADET se aprobă, asta însemană 30 de lei în plus. Dacă în acest moment, preţul corect al gigacaloriei cu tot cu transport este de 320 de lei, acesta ar putea ajunge la 350 de lei.

 

Din acest preţ de 320 de lei, populaţia ajunge să plătească doar 170 de lei, deoarece restul este acoperit de Primăria Capitalei prin subvenţii. Şi în această situaţie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va analiza posibilitatea să păstreze acest preţ cu tot cu subvenţii, asta înseamnă mai mulţi bani de la buget pentru că urmează o subvenţie mai mare, şi anume cu 53 de milioane în plus pe an faţă de cele 550 de milioane ce reprezintă subvenţiile pentru anul acesta.

 

Este vorba de un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului General.



Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.