Bustul regelui Decebal, dezvelit in prezenta autoritatilor judetene

Publicat in Eveniment 21 August 2014 1774 ori
Google+ WhatsApp
Bustul regelui Decebal, dezvelit in prezenta autoritatilor judetene
Bustul regelui Decebal, dezvelit in prezenta autoritatilor judetene

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a participat miercuri, 20 august 2014, în comuna Puchenii Mari la dezvelirea oficială a bustului ce îl reprezintă pe regele dacilor, Decebal. Localitatea este atestată documentar în anul 1513, într-un hrisov de la domnitorul Neagoe Basarab, sub numele de Brăgăreşti. Denumirea actuală, de Pucheni apare relativ târziu, în anul 1607, atunci cand voievodul Radu Şerban recunoştea lui popa Balea un ,, loc de aratura” lung si ingust.

                       

 

 

Amplasarea acestei statui nu este întâmplătoare, deoarece pe teritoriul comunei Puchenii Mari a fost descoperită o fortificaţie geto-dacică, situată în punctul numit ,, La cetăţuie”; această fortificaţie este cunoscută în literatura de specialitate ca ,,Dava getică de la Tinosu”. Construcţia era întărită cu val şi şanţ de apărare şi a funcţionat în intervalul secolelor III a. Chr. – I p. Chr.

                        

În cadrul acestui eveniment, preşedintele Mircea Cosma a evidenţiat importanţa strategică a acestei aşezări în vremea regatului geto-dac.Totodată preşedintele Mircea Cosma a ţinut să sublinieze contribuţia însemnată a regelui Decebal la unitatea geto - dacilor, unitatea fiind un element important în păstrarea identităţii şi dezvoltarea culturii şi civilizaţiei unui neam.

                        

La manifestările culturale de miercuri, 20 august 2014 au mai participat: prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv; senatorul de Prahova, Radu Oprea; administratorul public al Judeţului Prahova, Fabioara Ionescu,vicepresedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader; consilierii judeţeni Ludmila Sfîrloagă şi Rareş Enescu; reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi primarul localităţii Puchenii Mari,Constantin Alexandru Sorin.      

 

MAI MULTE FOTOGRAFII, AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.