Veşti bune pentru BUGETARI: Se măreşte numărul de ZILE LIBERE

Publicat in Eveniment 05 August 2014 2678 ori
Google+ WhatsApp
Veşti bune pentru BUGETARI: Se măreşte numărul de ZILE LIBERE
Veşti bune pentru BUGETARI: Se măreşte numărul de ZILE LIBERE

Acordarea de zile libere ca "punte" intre zilele de sarbatoare si cele de repaus, e ultima propunere legislativa aflata in atentia senatorilor. Astfel, daca intre o sarbatoare legala si zilele de week-end se afla doar o zi de lucru, aceasta va fi declarata automat ZI NELUCRATOARE.

 
 

Propunerea legislativa poate fi consultata pana la data de 10 august 2014. Este vorba de completarea Legii 53/2003 privind Codul Muncii.

 

Documente atasate:

 

Potrivit Manager.ro, in forma initiatorului se precizeaza propunerea de introducere dupa artiolul 139, a unui nou articol, 139 (1) care sa aiba urmatorul cuprins:

 

Art. 139 (1) – Daca intervalul de timp, dintre zilele de sarbatoare legala, din timpul unei saptamani, prevazute in art. 139 alin. (1) si zilele de repaus saptamanal prevazute la art. 137 alin. (1) este de 24 de ore, aceste vor fi considerate de drept zile nelucratoare. Pentru termenele mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileste prin hotarare a guvernului.

 

In expunerea de motive se precizeaza:

 

"Acordarea de zile libere legale suplimentare, care leaga zilele de sarbatoare legala, prevazute de Codul Muncii, de zilele de repaus saptamanal ( sambata si duminica) este reglementata, anual, prin emiterea mai multor Hotarari de Guvern. Cu toate ca s-a statuat deja ca practica acordarea de zile libere legale ca punte pentru crearea unor mini-vacante in sectorul bugetar, iar stabilirea unui calendar de maxima predictibilitate este lipsita de costuri, exista in continuare un vid legislativ in aceasta materie.

 

Conform initiatorilor, Romania inca se afla la mijlocul clasamentului statelor UE referitor la numarul zilelor de sarbatoare legala, "alaturi de Germania si Belgia, cu 12 zile".

 

Zile libere rămas în 2014

 

Adormirea Maicii Domnului

  • 15 august - vineri

 

Sfântul Andrei

  • 30 noiembrie – duminică

 

1 decembrie - Ziua Naţională a României

  • 1 decembrie - luni

 

Crăciunul

  • 25 decembrie - joi
  • 26 decembrie - vineri


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.