„Domnişoară, unde te crezi?!” O ploieşteancă a venit să dea un interviu pentru un job. Angajatorii i-au arătat uşa când au văzut

Publicat in Eveniment 26 Iulie 2014 4100 ori
Google+ WhatsApp
„Domnişoară, unde te crezi?!” O ploieşteancă a venit să dea un interviu pentru un job. Angajatorii i-au arătat uşa când au văzut
„Domnişoară, unde te crezi?!” O ploieşteancă a venit să dea un interviu pentru un job. Angajatorii i-au arătat uşa când au văzut

O tânără din Ploieşti a dorit să pară mai înaltă şi să îşi impresioneze intervievatorul cu atributele sale fizice, aşa că nu a ezitat să se prezinte la interviu cu pantaloni mulaţi din latex şi cu tocuri foarte înalte. A crezut că poate obţine mai uşor un post de „operator în producţie industrială”. Evident, nu a fost angajată. Recruiterii au poftit-o afară înainte să se prezinte. Ca ea sunt mulţi români care apar în această perioadă îmbrăcaţi cu totul nepotrivit în faţa viitorilor angajatori.
 
 
 
 

Era cald afară, dar trebuia să se prezinte la interviul de angajare. Nicio problemă. S-a îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi cu un tricou cu o siluetă feminină lascivă şi a asortat la ţinută o pereche de tenişi. Acesta este cazul unui bărbat care i-a stupefiat pe angajatori atunci când l-au văzut. A pierdut postul pentru care aplica - de consultat în vânzări.

 

Temperaturile ridicate din lunile de vară îi fac pe mulţi dintre românii care se prezintă la interviuri de angajare să aleagă ţinute cu totul nepotrivite. Aşa ajung candidaţii să apară în faţa posibililor angajatori sau în faţa recruiterilor îmbrăcaţi în pantaloni scurţi sau de trening şi încălţaţi în tenişi şi şlapi. Femeile fac şi ele numeroase greşeli vestimentare atunci când merg vara la interviu. Fie poartă colanţi şi bluze prea decoltate, fie intră în birourile de Resurse Umane purtând haine potrivite, mai degrabă, pentru o ieşite în oraş la terasă sau pentru o noapte în club, explică din experienţa personală o serie de specialişti în HR contactaţi de gândul.

 

"La un interviu pentru un post de consultant vânzări în cadrul unui renumit magazin, un candidat s-a prezentat îmbrăcat cu pantaloni scurţi, tenişi şi un tricou cu o siluetă feminină lascivă. Tot aşa, pentru un post de operator în producţie o candidată a venit îmbrăcată în pantaloni mulaţi din latex şi tocuri foarte înalte", povesteşte pentru gândul Raluca Grigore, consultat în recrutare la agenţia Manpower Ploieşti.

 

Şi Raluca Pârvu, business manager BPI Group, s-a confruntat cu astfel de situaţii în care candidaţii s-au prezentat la interviu, pe lângă CV-uri, cu o vestimentaţie care i-a rămas în minte după încheierea discuţiei.

 

"Pentru un post de reprezentant de vânzări, un candidat s-a prezentat în pantaloni de trening şi pantofi sport. Chiar dacă postul presupunea prezenţa pe teren, omul nu vindea ţinute de sport, ci echipamente electronice", îşi aminteşte Pârvu.

 

"Pentru un post de manager de magazin, o doamnă a sosit îmbrăcată cu o pereche de colanţi mulaţi şi o bluză exagerat de decoltată, la limita decenţei", adaugă business managerul BPI Group menţionând că cele două persoane nu au obţinut posturile pe care şi le doreau.

 

"Cel mai interesant este când recrutăm pentru posturi de suport, unde candidaţii sunt în general tineri şi, probabil că în dorinţa de a se prezenta cât mai bine la interviu, uită că, de fapt, este un interviu de angajare, nu o seară la un club", ne-a explicat şi Oana Datki, country manager al Consulteam România.

 

Ea a adăugat însă că în ultima perioadă se poate observa o tendinţă de schimbare în bine la acest capitol şi că tinerii care au fost expuşi mediului profesional sunt "mai aproape de realitate" atunci când merg la interviu.

 

Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital, spune, la rândul său, că a auzit de la diferiţi parteneri despre cazuri în care candidaţii au venit să se angajeze în ţinute cu totul necorespunzătoare. "Am aflat de la partenerii noştri despre situaţii variate în care candidaţii au venit în şlapi la interviu, pe motiv că este prea cald afară, sau doamnele au apărut cu ţinute care ar fi fost potrivite pentru ieşirea la o terasă sau în club şi nicidecum pentru un interviu de angajare", a declarat pentru gândul Diaconu.

 

Greşelile nu apar însă numai în rândul românilor care încearcă să obţină posturi mărunte, ci şi în rândul celor care candidează pentru poziţii de top management. "Pentru un post de director general, candidatul s-a prezentat la client în costum şi cu bascheţi, de firmă ce-i drept, dar clientul nu a apreciat postura non-conformistă", spune Raluca Pârvu.

 

"Desigur că în cazul posturilor de management, aceste probleme apar mai rar, dar am avut candidate chiar pentru posturi de top management, care au apărut în superbe rochii lungi şi vaporoase de plajă", ne-a povestit şi Oana Datki.

 

HAINE, ÎNCĂLŢĂMINTE ŞI ACCESORII - AŞA DA

 

Femeile pot opta pentru:

 

- fuste de lungime medie şi o cămăşi lejere, eventual în culori calde, deschise

- deux pieces-uri cu texturi lejere

- rochii care să respecte o linie oficială, cu sacou pentru întregirea aspectului business

- rochie până la genunchi

- pantofi curaţi, pe cât posibil închişi

- încălţăminte cu toc de 10 cm.

"Vara sunt de preferat ţinute uni sau combinaţiile de două, maximum trei culori asortate şi în general culori deschise. Să nu se înţeleagă că recruiterii vor să vadă la interviu doar candidaţi îmbrăcaţi ca nişte ofiţeri bancari. Apreciem ţinutele interesante, cu personalitate, atâta timp cât ele sunt caracterizate de bun gust şi simplitate, iar în ansamblu produc un efect armonios", a declarat pentru gândul Cristina Moldovan, manager agenţie Manpower Braşov.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.