CNADNR: Suntem în faza prealabilă de semnare a contractului pentru autostrada Comarnic-Braşov

Publicat in Eveniment 26 Iulie 2014 2428 ori
Google+ WhatsApp
CNADNR: Suntem în faza prealabilă de semnare a contractului pentru autostrada Comarnic-Braşov
CNADNR: Suntem în faza prealabilă de semnare a contractului pentru autostrada Comarnic-Braşov

Compania de Autostrăzi este în faza finală a negocierilor de dinainte de semnare contractului cu Aktor-Vinci pentru autostrada Comarnic-Braşov, spun reprezentanţii săi. Ministrul Transporturilor, ca şef al CNADNR este mai circumspect. Ia în calcul şi reluarea licitaţiei, în toamnă

 
 

Reprezentanţii statului, prin CNADNR şi Ministerul Transporturilor, sunt în faza finală a negocierilor pentru semnarea contractului de concesiune la autostrada Comarnic-Braşov, spune Narcis Neaga, director al Companiei de Autostrăzi.

 

"În prezent sunt în desfăşurare activităţile prealabile semnării contractelor de finanţare şi Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construirea, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Comarnic - Braşov", spune Neaga. "Informaţii privind finanţarea vor fi comunicate după semnarea Contractului de concesiune de lucrări publice", adaugă directorul CNADNR.

 

Răspunsul lui Neaga pentru ECONOMICA.NET vine după ce acesta a avut o serie de declaraţii în presă în care a avansat termenul de "toamnă" pentru  Comarnic-Braşov, un proiect care s-a licitat în ianuarie, câştigător fiind desemnat concernul Aktor - Vinci.

 

"Precizăm că obţinerea finanţării în cadrul unui proiect de concesiune presupune un proces laborios, cu multe etape care include analiza de tip “due diligence” din partea băncilor interesate în finanţarea proiectului şi care se concretizează prin încheierea unor contracte de finanţare", se mai arată în răspunsul CNADNR. 

 

În acelaşi timp însă, ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat că ia în calcul şi reluarea licitaţiei, dacă până în toamnă nu se semnează contractul cu concernul câştigător.

 

Premierul Victor Ponta anunţa pe 16 ianuarie că finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov va avea loc până în anul 2017, cel târziu, iar costurile estimate se vor ridica la valoarea de 1,8 miliarde de euro, echivalentul a 28 de milioane de euro pentru fiecare kilometru. Prim-ministrul preciza atunci că Guvernul a solicitat acordul Eurostat ca proiectul să nu fie luat în calcul la deficitul bugetar.


Reprezentanţii consorţiului Vistrada Nord, compus din companiile Vinci, Strabag şi Aktor, au parafat, la mijlocul lui ianuarie, cu autorităţile române un Memoradum privind finalizarea calendarului şi a restului măsurilor în ceea ce priveşte atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice referitor la proiectarea, construirea, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Bucureşti - Braşov, tronsonul Comarnic - Braşov.

 

Autostrada Comarnic-Braşov face parte din Autostrada Bucureşti-Braşov. Proiectul presupune un parteneriat publica-privat, Aktor-Vinci urmând a realiza lucrările pe banii săi, iar recuperarea investiţiei s eva face din impunerea unei taxe de autostradă timp de 30 de ani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.