Cresc impozitele pe terenurile intravilane şi agricole

Publicat in Eveniment 25 Iulie 2014 1721 ori
Google+ WhatsApp
Cresc impozitele pe terenurile intravilane şi agricole
Cresc impozitele pe terenurile intravilane şi agricole

Proiectul de Cod Fiscal propune majorarea impozitelor pe terenuri. Astfel, pentru un hectar de teren intravilan aflat în zona A dintr-o localitate cu rang 0 impozitul este de 83.000 lei faţă de 10.353 lei, în prezent. Sumele prevăzute acum de Codul fiscal se ajustează cu un coeficient de corecţie care porneşte de la 8 pentru zona A, rangul 0 și coboară la 1 pentru zona D, rangul 5. Proiectul nu mai include această ajustare.

 

 

Potrivit proiectului, impozitele pe terenurile intravilane se vor stabili prin înmulţirea suprafeţei terenului cu suma din tabel:

 

 

Acum, impozitul pe terenurile intravilane, înregistrate în registrul agricol la categoria de folosinţă terenuri cu construcţii, se stabileşte prin înmulţirea suprafeţei cu sume care pornesc de la 10.353 lei/ha pentru zona A, rangul 0 și ajung la 175 lei/ha pentru zona D, rang V.

 

Impozitele pentru terenurile extravilane cu construcții sunt de 80 lei/ha, în proiect, față de 31 lei/ha, în prezent. Pentru terenurile arabile impozitele sunt de 130 lei/ha față de 50 lei/ha, acum. De asemenea, se modifică impozitele pentru pășuni și fânețe la 75 lei/ha față de 28 lei/ha și cele pentru viță de vie la 140 lei/ha față de 55 lei/ha. În cazul acestor impozite, proiectul prevede un coeficient de corecție de la 8 la 1 în funcție de zona și rangul localității.

 

Proiectul de Cod Fiscal a fost rediscutat în guvern, săptămâna trecută, într-o variantă aproape nemodificată faţă de cea retrasă din dezbaterea publică, după ce presa a semnalat noile creşteri de impozite.Premierul Victor Ponta a spus că unele taxe vor fi majorate şi că proiectul va ajunge în parlament în septembrie, modificările urmând să intre în vigoare de anul viitor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.