Plantatie de cannabis, descoperita langa Ploiesti. Patru traficanti au fost retinuti astazi

Publicat in Eveniment 25 Iulie 2014 2279 ori
Google+ WhatsApp
Plantatie de cannabis, descoperita langa Ploiesti. Patru traficanti au fost retinuti astazi
Plantatie de cannabis, descoperita langa Ploiesti. Patru traficanti au fost retinuti astazi

Poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Prahova au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc, formată din patru bărbaţi bănuiţi că ar fi defrişat ilegal un teren aflat în mediul rural, pe care ar fi plantat cannabis.

 

 

 

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Gherghiţa – I.P.J. Prahova, au prins în flagrant, la sfârşitul lunii iunie, doi bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri de risc, care se aflau lângă o plantaţie de cannabis, în apropierea autostrăzii A3, la aproximativ 50 de metri de malul râului Prahova.

 

La percheziţia autoturismului cu care cei doi bărbaţi se deplasau, au fost descoperite aproximativ 100 de grame de cannabis uscat, nutrienţi pentru stropierea plantelor, o pompă de stropit, fierăstraie, mănuşi şi alte obiecte folosite la îngrijirea plantaţiei.

 

După prinderea în flagrant, poliţiştii au dezafectat plantaţia, aceasta fiind compusă din 119 plante de cannabis, cu masa brută a materiei vegetale de peste 32 de kilograme. Cannabisul era plantat în răsaduri cu îngrăşământ la rădăcină, dimensiunea medie a plantelor fiind de circa 120 de centimetri.

 

În continuarea cercetărilor, poliţiştii şi procurorii i-au depistat şi pe ceilalţi doi membri ai grupării, pe care i-au condus la sediul Parchetului, pentru audieri.

 

Din verificările efectuate, a reieşit că patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 33 de ani, din Bucureşti, ar fi defrişat un perimetru de aproximativ 70 de metri pătraţi, într-o zonă cu arbuşti şi vegetaţie deasă situată într-un loc greu accesibil de la marginea comunei Gherghiţa, din judeţul Prahova.

 

Împotriva a trei dintre membrii grupării a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar faţă de cel de-al patrulea bărbat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T., pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.