CJ Prahova a inaugurat un modern Centru rezidenţial pentru persoane cu handicap, la Urlaţi

Publicat in Eveniment 01 Iulie 2014 Actualizat: 01 Iulie 2014 1653 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova a inaugurat un modern Centru rezidenţial pentru persoane cu handicap, la Urlaţi
CJ Prahova a inaugurat un modern Centru rezidenţial pentru persoane cu handicap, la Urlaţi

Luni, 30 iunie, vicepreşedintele CJ Prahova, Sebastian Danielescu a participat la conferinţa ce a marcat finalzarea proiectului “Restructurarea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane cu Handicap Urlaţi”, finanţat prin Acordul de Împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Proiectul privind Incluziunea Socială) şi prin contribuţia Consiliului Judeţean Prahova.

 

 

 

 

Obiectivul general al proiectului a fost acela de îmbunătăţire a standardelor de viaţă ale persoanelor instiuţionalizate în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, prin creşterea nivelului de îngrijire şi asistenţă oferite acestora, crearea unor condiţii de viaţă şi de îngrijire specializate de calitate, adecvate şi adaptate necesităţilor specifice ale acestor persoane.

 http://republicanul.ro/images/azil_urlati.JPG

Primul obiectiv specific al proiectului a fost acela de înfiinţare (prin construcţie) a unui nou centru rezidenţial (un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu handicap), cu o capacitate de 50 de locuri, în oraşul Urlaţi, conform standardelor specifice de calitate aflate în vigoare, cel de-al doilea obiectiv specific vizând diminuarea numărului de persoane cu handicap din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi.

 

Proiectul, implementat în perioada februarie 2012 – iunie 2014, a prevăzut construirea unei clădiri monobloc, cu regim de înălţime demisol, parter şi etaj mansardat. Zona de cazare însumează 17 camere, cu câte două sau trei paturi şi cu grup sanitar comun la două camere. Centrul are o structură de personal formată din 34 de posturi, din care 2 posturi de conducere şi 32 de execuţie.

 

Beneficiarii proiectului sunt 50 de rezidenţi ce urmează a fi transferaţi din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi.

 

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.138.151 euro, (4.885.552 lei), din care 900.000 euro (3.863.282 lei) a fost suma solicitată de la Autoritatea Contractantă, restul fiind contribuţia Consiliului Judeţean Prahova.

 

sursa: Republicanul.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.