BACALAUREAT 2014 SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ. Vezi ce subiecte au primit elevii la prima probă scrisă

Publicat in Eveniment 30 Iunie 2014 1978 ori
Google+ WhatsApp
BACALAUREAT 2014 SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ. Vezi ce subiecte au primit elevii la prima probă scrisă
BACALAUREAT 2014 SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ. Vezi ce subiecte au primit elevii la prima probă scrisă

BACALAUREAT 2014. Elevii de clasa a XII-a au intrat luni, 30 iunie, în febra examenelor scrise de la BACALAUREAT 2O14. Ei au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII LA BACALAUREAT 2014. Ph-online.ro îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2014.

 
 
 

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014. 143.968 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la proba de limba română de la BACALAUREAT 2014, dintre care 14.400 sunt din Bucureşti. 129.827 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar alţi 14.141 din promoţiile anterioare, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.

 

Examenul scris la limba română a început, luni, la ora 9:00 şi a durat trei ore. Subiectele pe care elevii le-au primit la limba română au fost diferenţiate în funcţie de profil: o variantă pentru real şi una pentru uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, au avut acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte.

 

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2014. Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară "Omul din vis" de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

 

La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

 

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să redacteze un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

 

Vezi mai jos ce subiecte au picat la LIMBA ROMÂNĂ, profilul REAL:

 

 

Vezi mai jos ce subiecte au picat la LIMBA ROMÂNĂ, profilul UMAN:

 Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office