REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. Notele la CAPACITATE se afişează vineri

Publicat in Eveniment 27 Iunie 2014 10002 ori
Google+ WhatsApp
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. Notele la CAPACITATE se afişează vineri
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO. Notele la CAPACITATE se afişează vineri

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 EDU.RO. REZULTATE CAPACITATE 2014 vor fi afişate vineri, până la ora 16.00.

 


REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 EDU.RO. Rezultatele la evaluarea naţională pot fi contestate tot vineri, până la ora 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, după contestaţii, vor fi făcute publice în data de 1 iulie, de EDU.RO.

 

Anul trecut, după rezolvarea contestaţiilor, 123.192 de candidaţi, reprezentând 75,89% din numărul total al celor care au participat la evaluarea naţională, au obţinut note peste 5. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%) iar cele mai slabe, în judeţul Olt (61,04%).

 

În niciun judeţ nu se consemnase anul trecut o proporţie mai mică de 60% a notelor peste 5.

 

 

Afișarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16.00, după care vor putea fi depuse contestațiile, până la ora 20.00.

 
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  EDU. RO şi repartizare computerizată pot fi găsite pe EDU.RO.
 
 
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

 

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

 

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

 

Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

 

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.