Ioan Niculae a "omorat" Rafinaria Astra Romana, veche de 124 de ani

Publicat in Eveniment 25 Iunie 2014 3013 ori
Google+ WhatsApp
Ioan Niculae a "omorat" Rafinaria Astra Romana, veche de 124 de ani
Ioan Niculae a "omorat" Rafinaria Astra Romana, veche de 124 de ani

Rafinăria Astra Română Ploieşti (ASP) a intrat în insolvenţă, la cererea acţionarilor, primul termen de judecată în cadrul procedurii fiind stabilit de Tribunalul Prahova pentru luna octombrie.

 

 

 

Acţionarii Astra Română Ploieşti au aprobat, în adunarea generală extraordinară din 2 iunie, cererea de intrare în procedură de insolvenţă.

 

Măsura a fost introdusă pe ordinea de zi la cererea firmei Kreyton Limited, înregistrată în Insulele Virgine Britanice, care deţine 48% din acţiunile companiei. Un pachet de 41,66% din titluri este deţinut de firma Kalatse Investments Limited, înregistrată în Cipru. Restul de 10,33% din acţiuni sunt deţinute de alţi acţionari.

 

Tribunalul Prahova a desemnat ca administrator judiciar firma Via Insolv SPRL din Ploieşti. Primul termen de judecată a fost stabilit la 10 octombrie 2014.

 

Astra Română a încheiat anul 2013 cu pierderi de 3,55 milioane lei, faţă de un rezultat negativ de 4,85 milioane lei în 2012, şi datorii de 19,3 milioane lei.

 

Rafinăria Astra Română are 124 de ani, fiind înfiinţată în 1880 ca o “modestă” fabrică de petrol la periferia Ploieştiului.

 

După revoluția din 1989, a fost cumpărată de Ioan Niculae, pentru doar 16 milioane de dolari, în anul 1997. Această afacere avea să-l transforme pe Ioan Niculae în cel mai bogat român.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.