Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Vezi ce s-a dat la MATEMATICĂ anul trecut la CAPACITATE

Publicat in Eveniment 24 Iunie 2014 2727 ori
Google+ WhatsApp
Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Vezi ce s-a dat la MATEMATICĂ anul trecut la CAPACITATE
Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Vezi ce s-a dat la MATEMATICĂ anul trecut la CAPACITATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au început luni, 23 iunie, Evaluarea Naţională. Marţi s-a dat proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar miercuri se dă matematică. Emoţiile sunt mari ţinând cont că anul trecut numai 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au avut note peste 5 la matematică.

 

 

 


Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. După ce luni au dat examen la română şi marţi la limba maternă, miercuri, absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la matematică.

 

Anul trecut, peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat subiecte pregătite de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) pentru evaluarea națională. Proba scrisă de matematică a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinţe.

 

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4x4+10, cât este numărul "a" dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

 

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: "Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?".

 

Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

 

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.