Reguli noi pentru cumpărarea medicamentelor compensate

Publicat in Eveniment 24 Iunie 2014 1736 ori
Google+ WhatsApp
Reguli noi pentru cumpărarea medicamentelor compensate
Reguli noi pentru cumpărarea medicamentelor compensate

De luna aceasta, medicamentele compensate sau gratuite de pe reţeta electronică se pot elibera de-a lungul a trei luni. Astfel, pacientul poate lua din farmacie tot tratamentul o dată sau fracţionat.

 

 

 

În cazul în care urmaţi un tratament de lungă durată, medicul vă poate prescrie medicaţia pentru trei luni. În acest caz, reţeta se eliberează şi fracţionat. Farmacistul vă poate da doar cantitatea necesară pentru o lună, de exemplu. Şi va preciza acest lucru pe formularul pe care vi-l dă. În luna următoare puteţi merge din nou la farmacie, cu aceeaşi reţetă, şi vă puteţi lua tratamentul pentru următoarea perioadă, fără să mai fie nevoie să mai mergeţi la medic.

 

Şi în cazul în care nu găsiţi toate medicamentele prescrise la o singură farmacie, puteţi cere eliberarea parţială a tratamentului, informeaza Digi 24. Astfel în formular se trec numai pastilele pe care le ridicaţi în acel moment. Restul se poate lua din altă farmacie din acelaşi judeţ, pe baza formularului printat de farmacie.

 

Noul sistem electronic vă permite şi să luaţi medicamentele toate o dată ca şi până acum. Pacientul sau împuternicitul acestuia trebuie să fie atent la ce medicamente sunt înscrise ca eliberate pe formularul tipărit de farmacie şi numai după aceea să semneze de primirea lor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.