Dragnea: Salariile din administraţia publică ar putea fi majorate în 2015

Publicat in Eveniment 20 Iunie 2014 3870 ori
Google+ WhatsApp
Dragnea: Salariile din administraţia publică ar putea fi majorate în 2015
Dragnea: Salariile din administraţia publică ar putea fi majorate în 2015

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Tulcea, că majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală ar putea fi pusă în practică anul viitor, transmite Agerpres.

 
 

'De la 1 iulie, primarii vor fi remuneraţi pe grila unică de salarizare şi trebuie să ne gândim serios de când putem să introducem salarizarea unitară şi în administraţia publică locală. Sigur că nu este uşor în această învolburare politică generată şi de atmosfera electorală să facem acest lucru, dar deja din mediul privat primim solicitări de a ridica nivelul de salarizare din administraţie (...) Cred că anul viitor poate să fie un an în care salariile pentru funcţionarii din administraţia locală, în special, să crească', a afirmat vicepremierul Dragnea.

 

În altă ordine de idei, întrebat privind unele informaţii potrivit cărora ministerul pe care-l conduce ar fi alocat 10.000 de euro pentru achiziţionarea a 13 telefoane mobile, vicepremierul a declarat că nu are cunoştinţă de o asemenea achiziţie şi că telefonul pe care-l foloseşte este personal. 'Voi verifica aceste date', a menţionat vicepremierul Liviu Dragnea.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat public recent faptul că se confruntă cu un deficit acut de personal din cauza lefurilor mici din administraţia publică şi a menţionat că a făcut în repetate rânduri demersuri pe lângă autorităţile naţionale pentru a remedia situaţia. De altfel, un semnal de alarmă similar a fost făcut public şi la începutul acestui an de conducerea filialei tulcene a Asociaţiei Comunelor din România, preşedintele acesteia, primarul comunei Luncaviţa, Ilie Ştefan, susţinând că 'nu este normal ca un casier care rulează zilnic sute de milioane de lei să aibă o leafă de 600 de lei'.

 

Din luna iulie, peste 6.300 de aleşi locali vor primi lefuri majorate, după ce timp de şapte ani nivelul salarizării acestora a rămas constant. Actul normativ aprobat la începutul anului de parlamentarii români nu prevede şi majorarea lefurilor preşedinţilor consiliilor judeţene.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.