LIBER pentru părinţi în PRIMA ZI DE ŞCOALĂ. "Este opţional pentru cei care vor să beneficieze de acest drept"

Publicat in Eveniment 18 Iunie 2014 1148 ori
Google+ WhatsApp
LIBER pentru părinţi în PRIMA ZI DE ŞCOALĂ. "Este opţional pentru cei care vor să beneficieze de acest drept"
LIBER pentru părinţi în PRIMA ZI DE ŞCOALĂ. "Este opţional pentru cei care vor să beneficieze de acest drept"

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport favorabil pentru proiectul de lege privind declararea zilei de început de an şcolar ca zi liberă pentru părinţi.

 
 
 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare declararea zilei de început a fiecărui an şcolar ca zi liberă pentru părinţii ai căror copii sunt înscrişi în învăţământul preuniversitar. Respectiva zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile printr-un acord între angajat şi angajator.

 

Deputatul PNL Cristina Pocora a întrebat reprezentanţii Ministerului Muncii cum se va aplica proiectul de lege pentru părinţii cadre didactice.

 

Iniţiatorul proiectului, senatorul PSD Constantin Popa, a argumentat prin faptul că 'în prima zi de şcoală toată lumea fuge să ajungă lângă copil'.

 

'Nu o să ia nimeni cu mascaţii părinţii de pe stradă şi să îi pună liberi dacă ei nu vor. Este opţional pentru cei care vor să beneficieze de acest drept şi pentru cei care nu vor să beneficieze de o zi liberă în prima zi de şcoală. În prima zi de şcoală toată lumea se fofilează, fuge să ajungă lângă copil şi cred că este aberaţia normalităţii ca să fim de acord cu acest proiect de lege. Nu putem pentru 1% din cei care poate că nu ar putea beneficia de ea să ignorăm pe cei 99%', a spus Popa, citat de Agerpres.

 

Guvernul a formulat un punct de vedere favorabil, iar Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă. Raportul comisiei urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.