BACALAUREAT 2014: Elevii care nu promovează în vară ar putea avea o NOUĂ SESIUNE în primăvară

Publicat in Eveniment 12 Iunie 2014 1978 ori
Google+ WhatsApp
BACALAUREAT 2014: Elevii care nu promovează în vară ar putea avea o NOUĂ SESIUNE în primăvară
BACALAUREAT 2014: Elevii care nu promovează în vară ar putea avea o NOUĂ SESIUNE în primăvară

BACALAUREAT 2014: Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că absolvenţii care nu vor promova bacalaureatul vor putea beneficia de meditaţii instituţionalizate în perioada octombrie-ianuarie, pentru a putea susţine examenul în lunile februarie-martie 2015.

 

 

 

BACALAUREAT 2014: "Este bine să introducem o serie de cursuri la nivelul liceelor sau al unor instituţii de învăţământ superior, finanţate de la bugetul statului sau din proiecte pe fonduri structurale, astfel încât cei care au nevoie de un sprijin şi nu au bani să plătească meditaţiile să poată să vină la liceu sau la universitate şi să urmeze aceste cursuri de pregătire, urmând ca, eventual, să existe o sesiune de bacalaureat în februarie-martie", a declarat Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

 

Ministrul Educaţiei susţine că "ar fi păcat ca, după 12 ani de şcoală, tinerii să fie lăsaţi în această fază".
"Trebuie să analizăm cu multă atenţie toate aceste lucruri, căci cineva care nu reuşeşte să ia examenul de bacalaureat nu mai are niciun fel de suport instituţional. Este obligaţia noastră să sprijinim toţi aceşti tineri, căci ar fi păcat ca, după 12 ani de şcoală, să-i lăsăm pur şi simplu în această fază, fără să le mai acordăm ajutor de o jumătate de an, în sensul de pregătire", a subliniat ministrul.

 

Remus Pricopie a participat joi, împreună cu reprezentanţi ai UNICEF, la evaluarea proiectului de prevenire a absenteismului şi abandonului şcolar "Hai la şcoală!", desfăşurat la Şcoala gimnazială din comuna Cilibia şi la Şcoala gimnazială nr. 2 din municipiul Buzău.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.