Prima zi de BAC in Prahova. Subiectele au fost usoare

Publicat in Eveniment 10 Iunie 2014 2487 ori
Google+ WhatsApp
Prima zi de BAC in Prahova. Subiectele au fost usoare
Prima zi de BAC in Prahova. Subiectele au fost usoare

Primul examen al bacalaureatului din 2014 a fost apreciat ca unul uşor de candidaţii programaţi marţi pentru susţinerea probei de limbă română oral, la care sunt aşteptaţi 4.711 absolvenţi din Prahova.

 

 

Extrem de emoţionaţi, candidaţii care susţin bacalaureatul la centrul de examen de la Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti au dat piept, marţi, cu prima probă a BAC-ului, cea de limbă şi literatură română oral.

 

Câţiva dintre ei, ieşiţi de la examen în jurul prânzului, răsuflau uşuraţi. “Am primit un articol din Dilema Veche, un text la prima vedere, unde a trebuit să rezolv cerinţe precum stil, elemente de conţinut, idei ale textului. A fost uşor şi consider că m-am descurcat bine”, a spus Andreea, una dintre candidatele care a absolvit Colegiul Naţional Mihai Viteazul. O altă colegă, Mihaela, a extras tot un text la prima vedere care face parte dintr-un articol din “Dilema Veche”, şi, la rândul ei, a considerat cerinţele la fel de uşoare. Trecute deja prin probă, ambele liceene îşi încurajau, în apropierea liceului, colegii emoţionaţi, programaţi mai târziu la examen.

 

Proba de limbă română oral continuă pe 11 şi 12 iunie, prestaţia absolvenţilor fiind notată prin niveluri de competenţă: mediu, avansat, experimentat. La proba A, aşa cum apare în calendarul examenului s-au înscris 4.711 candidaţi din Prahova, dintre care doar 72 sunt din promoţiile anterioare. Doar 4.639 de absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova, din cei 6.642 ai promoţiei curente, adică aproximativ 70%, s-au înscris la sesiunea de vară a bacalaureatului. Acestora li se adaugă alţi aproximativ 1.355 candidaţi din promoţiile anterioare, în total peste 5.994 de candidaţi la prima sesiune a bacalaureatului 2014 din Prahova.

 

Foarte mulţi dintre absolvenţii anilor anteriori au cerut recunoaşterea probelor promovate, astfel că majoritatea vor veni doar la unul sau două examene nepromovate. În 2013, în prima sesiune de BAC, în Prahova au promovat 60,56% din elevi, iar rata de promovare a promoţiei curente a fost de 62,67%.

 

Proba de limbă română oral în Prahova Sesiunea de vară a bacalaureatului a început pe 10 iunie şi se va desfăşura după următorul calendar:

 

• 10-12 iunie – Proba orală la Limba Română • 11-13 iunie – Proba orală la Limba maternă • 16-20 iunie – Proba de Competenţe digitale • 23-27 iunie – Proba orală la o limbă străină • 30 iunie – Limba şi literatura română (proba scrisă) • 1 iulie – Limba şi literatura maternă (proba scrisă) • 2 iulie – Proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie (probe scrise) • 4 iulie – Proba la alegere a profilului: Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie sau Sociologie (probe scrise) • 7 iulie – afişarea rezultatelor • 11 iulie – afişarea rezultatelor finale

 

sursa: www.adevarul.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.