Probleme in piata de la Hale. Comerciantii au noi motive de revolta, dar le e frica sa vorbeasca

Publicat in Eveniment 10 Iunie 2014 1656 ori
Google+ WhatsApp
Probleme in piata de la Hale. Comerciantii au noi motive de revolta, dar le e frica sa vorbeasca
Probleme in piata de la Hale. Comerciantii au noi motive de revolta, dar le e frica sa vorbeasca

Piata Halelor Centrale pare un butoi cu pulbere, pe cale sa explodeze in orice moment. Comerciantii sunt din ce in ce mai nemultumiti de conditiile de pe platou, incepand de la costurile pe care trebuie sa le achite lunar si pana la aerul irespirabil pe care-l suporta, cu greu, periodic.

 

 

Colegii de la Observatorul Prahovean au stat de vorba cu unul dintre comercianti, iar ceea ce au aflat va atrage, probabil, multe valuri in randul conducerii Hale si Piete, dar si confimari din partea altor vanzatori. Iata ce spune omul:

 

„Ne-am trezit că pe lângă chirie, în factură au fost incluse curentul electric şi materialele sanitare pentru curăţenie. Înainte plăteam numai apa curentă şi gunoiu. Acum nu ştiu ce se întâmplă. Dăm vreo zece lei la energie electrică. Aşa că, mi-am adus bec de acasă. Dacă tot plătesc să ştiu pentru ce”, s-a plâns un comerciant sub protecţia anonimatului.

 

„Nu vă spun numele că pe urmă zbor. Nu cu avionul, ci din piaţă”, a explicat motivul pentru care dorea să-şi păstreze numele sub anonimat. Aceeaşi explicaţie a fost dată şi de alţi pieţari. „Când plouă ne pică apa, pic-pic, în cap. Când e soare, piaţa se transformă în saună. De dat bani, dăm. Dăm pentru materiale sanitare... Nu ştiu ce cumpără de banii noştri că nu se vede nimic. Tarabele sunt tot negre. Dăm de curent electric... Mi-am luat bec. Toată lumea are bec acum. Ne-a anunţat că vom plăti curentul electric. Eu n-am cum să anunţ pe nimeni că nu-mi vând marfa şi că stau de dimineaţa până seara aici!”, era supărată o altă precupeaţă.

 

...si toate se reflecta in pretul fructelor si legumelor

 

Una peste alta, decizia de pe platoul Halelor Centrale îi afectează pe toţi ploieştenii care trec prin platoul pietei Halelor Centrale. Facturile mai mari percepute comercianţilor au avut drept efect scumpirea produselor sau plafonarea preţurilor la nivelul celor din iarnă, când se invoca faptul că nu există marfă suficientă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.