Comentarii Consiliul de Administratie al Postei Romane a fost demis - surse

Publicat in Eveniment 06 Iunie 2014 1549 ori
Google+ WhatsApp
Comentarii Consiliul de Administratie al Postei Romane a fost demis - surse
Comentarii Consiliul de Administratie al Postei Romane a fost demis - surse

Consiliul de Administratie al Postei Romane a fost demis de Adunarea Generala a Actionarilor, au declarat pentru HotNews.ro doua surse apropiate acestui proces. Contactat vineri de HotNews.ro, Ion Smeeianu, directorul general si membru in Consiliul de Administratie al Postei Romane, a declarat: 'nu stiu absolut nimic.' De asemenea, Dinu Malacopol, un alt membru al CA din Posta Romana a precizat: 'nu stiu nimic in momentul de fata, nu am primit nici o informare in acest sens'. Ministrul Comunicatiilor, Razvan Cotovelea, nu a putut fi imediat contactat, acesta fiind prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene - Transport, Telecomunicatii si Energie (TTE), ce are loc la Luxemburg, in perioada 5-6 iunie 2014.

 

 

 

  • Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) Ludwik Sobolevski a primit recent propunerea sa fie membru in Consiliul de Administratie si presedinte al Postei Romane, oferta pe care se pare ca ar fi acceptat-o, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bursa.ro.


HotNews.ro a adresat solicitari in legatura cu aceste informatii atat catre Ministerul pentru Societatea informationala cat si catre posta Romana si vom reveni cu informatii imediat ce le vom primi.

 

Consiliul de Administratie al Postei Romane are in prezent urmatoarea componenta:

 

  • Presedinte: Adrian Apolzan
  • Membru: Dinu Sava  MALACOPOL
  • Membru: Gelil  ESERGHEP
  • Membru: Ion  SMEEIANU
  • Membru: Adrian  CIGHI
  • Membru: Andreea Dana STĂNESCU

 

Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat marti ca are informatii ca Posta ar fi platit catre Rosita Alexe, directorul executiv juridic al companiei, compensatia de 60.000 de euro la incetarea raporturilor de munca, dar ca a solicitat in AGA dovada platii.

 

"Vom actiona in instanta pentru recuperarea acestor bani. Plecarea acesteia nu trebuia sa se faca cu acordul partilor, Ion Smeeianu a stiut de clauza privind compensatiile si a semnat acel contract si se lucreaza acum la solutiile legale pentru indepartarea lui de la sefia postei Romane, a spus atunci Cotovelea.

In 21 mai, Ministerul a informat ca plata salariilor compensatorii catre Rosita Alexe, fostul director executiv juridic al Postei Romane a fost efectuata prin decizia directorului general al companiei, Ion Smeeianu.

 

"Precizam faptul ca MSI, prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), recomandase anterior acestui moment sa nu se efectueze nicio plata compensatorie, insa, domnul Smeeianu, a ales sa onoreze plata sumei de aproximativ 60.000 de euro catre fosta sa colega", se arata in comunicatul MSI.

 

Ministrul Cotovelea a mai declarat ca "ne pregatim sa atacam in instanta decizia prin care s-a dispus incasarea salariilor compensatorii de catre fosta directoare. Posta Romana nu poate sustine asemenea plati compensatorii si sincer nici nu consider ca ar fi corect. Vom identifica caile legale prin care sa recuperam aceasta suma cu care a fost prejudiciata Posta Romana".

 

La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a anuntat luni, 19 mai, pana la finalului programului de activitate, ca renunta benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii.

 

Initiativa ministrului a venit dupa ce HotNews.ro a prezentat vineri, 16 mai, un document care arata ca Rosita Alexe, directorul executiv juridic al Postei va primi 30 de salarii compensatorii, respectiv aproape 60.000 de euro in urma incetarii raporturilor de munca in companie, decizie semnata de Ion Smeeianu, directorul general al companiei de stat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.