EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Modele de subiecte la clasa a VI-a

Publicat in Eveniment 05 Iunie 2014 5730 ori
Google+ WhatsApp
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Modele de subiecte la clasa a VI-a
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Modele de subiecte la clasa a VI-a

EVALUARE NATIONALA 2014. Toti elevii de clasa a VI-a participa, joi, la proba de Limba si Comunicare, iar vineri elevii vor da proba la Matematica si Stiintele Naturii. Subiectele au fost redactate de Ministerul Educatiei si sunt similare cu testele internationale primite de elevi. Notele nu se trec in catalog.

 

 

 

EVALUARE NATIONALA 2014. Proba de limba si comunicare le pune in fata elevilor un test compus din 10 exercitii in limba romana si engleza, respectiv romana si franceza. Acestia au de raspuns la intrebari de comprehensiune de text, de formulat enunturi in cele doua limbi, de extras idei prin texte, dar si de explicat mesaje cuprinse in textele date.

 

MODEL DE SUBIECT la Limba română-Limba engleză-Limba germană (maternă)

MODEL DE SUBIECT la Limba română-Limba maghiară- Limbă şi comunicare

MODEL DE SUBIECT la Limba română-Limba maghiară-Matematică şi Ştiinţe

MODEL DE SUBIECT la Limbă şi comunicare-Limba engleză

MODEL DE SUBIECT la Limbă şi comunicare-Limba franceză

MODEL DE SUBIECT la Matematică şi Ştiinţe ale naturii


Rezultatele elevilor nu se trec în catalog, ci reprezintă o evaluare a gradului de asimilare a cunoştinţelor ce va folosi copiilor, părinţilor şi profesorilor pentru anii viitori.

 

În urma testărilor, va fi realizat un raport tip PISA la nivel naţional, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate pentru remedierea deficienţelor.

 

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale şi reprezintă un sistem de pregătire a elevilor, pentru a-i obişnui cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

 

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia în 13 iunie 2014, iar în perioada 16-18 iunie va avea loc înscrierea la Evaluarea Naţională.

 

Examenele propriu zise de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a încep în 23 iunie. Ordinul privind organizarea evaluării naționale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul școlar 2013-2014 prevede că exemenele vor începe cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video și în 2014, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

 

Calendarul Evaluării Naţionale 2014:

  • Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
  • Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
  • Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
  • Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
  • Matematică – proba scrisă: 25 iunie
  • Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
  • Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
  • Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
  • Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie


Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.