Scandal în ÎNVĂŢĂMÂNT, profesorii ameninţă cu boicotarea BAC-ului

Publicat in Eveniment 04 Iunie 2014 2208 ori
Google+ WhatsApp
Scandal în ÎNVĂŢĂMÂNT, profesorii ameninţă cu boicotarea BAC-ului
Scandal în ÎNVĂŢĂMÂNT, profesorii ameninţă cu boicotarea BAC-ului

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ cere Guvernului să găsească sume pentru suplimentarea fondurilor destinate celor care vor desfăşura activităţi de supraveghere sau corectare la examenul de Bacalaureat 2014. În cazu contrar, profesorii vor boicota bacalaureatul.

 
 

Cadre didactice din întreaga ţară refuză să facă parte din comisiile de examen de la sesiunea de bacalaureat 2014, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare.

 

În momentul de faţă un profesor primeşte 19 lei pe zi pentru asistenţă şi 3 lei pentru o lucrare corectată.

 

Potrivit România TV, un alt motiv de nemulţumire este lipsa fondurilor pentru acordarea drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti.

 

În urmă cu câteva sâptămâni, ministrul Remus Pricopie anunţa că, de anul viitor, eforturile profesorilor la simulări și Evaluările Naționale vor fi acoperite din fonduri europene. "În urma discuțiilor cu sindicatele și cu ministrul Fondurilor Europene, am luat decizia ca în următoarea perioadă să fie redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale astfel încât, din anul școlar 2014-2015, să putem acoperi financiar eforturile depuse de cadre didactice pentru organizarea simulărilor și a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a", spunea ministrul.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.