Alerta in magazine! Produse din carne cu pana la 50% soia. Ce risca alergicii

Publicat in Eveniment 03 Iunie 2014 1984 ori
Google+ WhatsApp
Alerta in magazine! Produse din carne cu pana la 50% soia. Ce risca alergicii
Alerta in magazine! Produse din carne cu pana la 50% soia. Ce risca alergicii

Pericol pe piaţa cărnii! Reporterii Observator au descoperit la vânzare mezeluri şi carne de mici cu un conţinut de peste 50 la sută de soia. O fraudă de proporţii şi un risc imens pentru pentru cei care sunt alergici la acest ingredient.

 

 

 

Oricând pot intra în şoc anafilactic şi pot muri. În plus, soia consumată excesiv îi poate mutila pe copii din cauza hormonilor pe care îi produce. În urma demersului nostru, autorităţile române au intrat în alertă şi au dispus controale în toată ţara.

 

Reporterii Observator au verificat mai multe feluri de mezeluri comercializate în pieţe şi magazine. Micii, salamul şi cârnaţii ţărăneşti sunt doar câteva produse testate.

 

Rezultatele de laborator sunt revoltătoare. Carnea din mezeluri este înlocuită cu soia colorată cu carmin. În proporţie de peste 20 la sută. În unele cazuri, cantitatea de soia în mezeluri a depăşit şi 50 la sută. Deşi pe etichetă nu era menţionată nici urmă de proteină vegetală.

 

 Un fals care te bagă în spital încet şi sigur. Soia este un ingredient alergen care poate fi fatal pentru o persoană intolerantă la acest ingredient. Mai exact, consumatorul alergic poate intra în şoc anafilatic care poate duce la deces. Mai mult, soia consumată în exces produce fitoestrogen. Un hormon de origine vegetală care, în unele cazuri, poate produce anomalii.

 

Soia pe primul loc cantitatea cea mai mare de fitoestrogen.În afară de pericolul asupra sănătăţii, înlocuirea cărnii cu soia în mezeluri constituie o fraudă. Soia este mai ieftină decât carnea iar banii se duc în conturile priocesatorilor. Iar cel care cumpără nu-şi poate da seama în nicio secundă că produsul are carne sau soia.

 

În urma anchetei făcute de reporterii Observator, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a dispus controale pe soia în toată ţara.

 

Comercianţii care falsifică mezelurile cu soia sunt sancţionaţi cu amenzi de până la 10.000 de lei, iar marfa este retrasă de la raft.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.