Jucarii cu risc de STRANGULARE, descoperite de inspectorii OPC Prahova in magazine

Publicat in Eveniment 02 Iunie 2014 1167 ori
Google+ WhatsApp
Jucarii cu risc de STRANGULARE, descoperite de inspectorii OPC Prahova in magazine
Jucarii cu risc de STRANGULARE, descoperite de inspectorii OPC Prahova in magazine

         In perioada 14-27.05.2014 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea jucariilor la operatori economici din municipiul Ploiesti si de pe raza judetului Prahova.

 

 

         Cu aceasta ocazie au fost verificati 16 operatori economici controlandu-se jucarii in valoare totala de 70.523 lei din care au fost depistate cu abateri jucarii in valoare totala de 21.634 lei.

 

         Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 91.500 lei si a fost dispusa masura de oprire temporara de la comercializare pentru jucarii in valoare totala de 17.770 lei si oprirea definitiva de la comercializare pentru jucarii in valoare totala de 1.040 lei.

        

Deficiente constatate:

-         Lipsa informare cu privire la denumirea comerciala a jucariei, denumirea producatorului sau/si a importatorului, adresa postala a sediului social ,caracteristicile esentiale ale jucariei;

-         Au fost depistate la comercializare jucarii tip Yo-Yo si arc luminos care prezentau pericol de strangulare pentru utilizatori, cu atat mai mult cu cat nu existau nici informatii referitoare la grupa de varsta a utilizatorului si nici avertismente.

-         De asemenea, se comercializau jucarii caluti si ponei de plus care prezentau par care se desprindea cu usurinta de pe produs, constituind un pericol pentru copii.

-         Se comercializau de asemenea, jucarii made China ,din material plastic ce nu aveau pe eticheta informatii cu instructiuni de utilizare ,avertismente specifice.

-         Lipsa afisare preturi sau afisarea acestora in loc greu vizibil.

-         De asemenea au fost depistate jucarii ale caror eticheta cu prezentarea acestora si instructiunile despre folosirea lor nu erau traduse in limba romana.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.