Cornel Costea, fostul sef al Vamii Ploiesti, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Publicat in Eveniment 27 Mai 2014 2625 ori
Google+ WhatsApp
Cornel Costea, fostul sef al Vamii Ploiesti, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare
Cornel Costea, fostul sef al Vamii Ploiesti, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Fostul şef al Biroului Vamal Ploieşti, Cornel-Ion Costea, a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită şi fals intelectual, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea 10.000 de lei.

 

 

Instanţa a mai decis ca fostul şef al Biroului vamal Ploieşti să aibă interdicţia de a ocupa această funcţie pe durata de cinci ani.

 

Prin hotărârea luată de CAB, Costea a fost achitat pentru infracţiunea de conflict de interese şi au fost anulate, totodată, două documente vamale, redactate în 8 septembrie 2010.

 

Sentinţa dată în cazul lui Cornel Costea şi poate fi contestată cu apel.

 

Anchetatorii au stabilit că, în perioada noiembrie – decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, Costea a cerut diferite sume de bani de la un denunţător, patron a mai multor firme care desfăşurau activităţi de import – export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000 – 50.000 de euro, în schimbul neprezentării tirurilor la controlul fizic în vama Ploieşti.

 

De asemenea, el i-a mai cerut unui inspector vamal din subordinea sa să accepte în mod nelegal preţurile minimale menţionate de importatori în documentele vamale, fără să solicite documente din care să rezulte preţurile exportatorilor, astfel că obligaţiile vamale ale importatorilor erau diminuate.

 

Potrivit DNA, în aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Cornel Costea a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi lucrători vamali, ca mită, de la reprezentantul unor societăţi comerciale. Având în vedere că acesta din urmă era un fost coleg de serviciu, Costea Cornel Ion a încălcat şi legislaţia privind conflictul de interese care interzice funcţionarilor publici orice interes în obţinerea de foloase direct de la persoanele cu care a fost anterior în raporturi de muncă.

 

Cornel Costea a mai fost trimis în judecată, în iunie 2011, într-un alt dosar, pentru instigare la fals intelectual şi conflict de interese.

 

sursa articol: www.max-media.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.